În Căutarea Timpului Pierdut. Vol. 4. Sodoma și Gomora

În Căutarea Timpului Pierdut. Vol. 4. Sodoma și Gomora
192,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Descriere

În virtutea unui sumbru paradox, cei salvati de pedeapsa divina a Sodomei si Gomorei, comparati cu Adam si Eva dupa alungarea lor din Eden, sunt singurele fiinte paradisiace, de vreme ce "adevaratele paradisuri sunt cele pierdute", dupa cum crede Proust.

Fara nici un alt ghid decât tropismul, scriitorul avanseaza cu lentoare halucinanta in bolgiile acestui paradis infernal si explorea za cu minutie de entomolog "rasa acelor fiinte damnate" care ii populeaza meandrele.

Expert in "artele neantului", baronul de Charlus, in vesnic delir genealogic, bântuie, asemeni unui geniu tutelar, sub privirea plina de stupoare complice a lui "Marcel", paraginile acestei anti-lumi.-  Cornel Mihai Ionescu

 Despre Autor 

Marcel Proust (1871-1922) este unul dintre cei mai mari scriitori francezi ai secolului XX. Romancier, critic de arta si estetician, Proust incepe sa scrie si sa publice inca din timpul liceului, colaborand la mai multe reviste literare.

Dupa un prim volum publicat in 1906, Placerile si zilele, care trece aproape neobservat, Proust se consacra in exclusivitate, cu febrilitate si anxietate, marii sale opere de ?recuperare? estetica a timpului trecut, pierdut si regasit in eternul prezent al scriiturii.

Asemenea multor creatori, Proust este autorul unei singure opere ? In cautarea timpului pierdut (1913-1927), dar al unei opere totale, unice, inimitabile si de neegalat.

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 560
Editura: Leda
Apariția: 2008
ISBN: 9789731021157
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.6300

Pareri