În căutarea inspirației

În căutarea inspirației
122,00 MDL

Disponibilitate: Stoc Limitat

Livrare prin Curier
  • În Chișinău: 24 de ore
  • În Moldova: 2-3 zile

Grăbește-te, produs cu stoc limitat!

Produs disponibil în:

Librăria Bestseller din or. Chișinău:

Adresa Telefon Stoc
Vezi pe hartă TELECENTRU str. Drumul Viilor 36/1 069-003-400 Stoc limitat

Descriere

Pentru a putea trece cu succes peste vicisitudinile vietii, orice om are nevoie de un prieten, de un ghid. Cartile va pot fi de mare ajutor in acesta directie. Exista sute de carti care trateaza arta de a trai din diferite perspective. Nu toata lumea are insa timpul, resursele si uneori inclinatia de a le citi pe toate.
In culegerea acestor comori in versuri si proza, O.P. Ghai s-a inspirat din lucarile celor care au cunoscut succesul, dar i-au ajutat si pe altii in momentele lor de angoasa si confuzie, fiind totodata preocupati de valorile esentiale ale fiintei umane. Scopul pe care si l-a propus autorul a fost acela de a-si ajuta cititorii pe aceasta cale sa duca o viata mai plina, care sa aiba la baza gandirea si actiunea corecte.


Fragment din carte

Foloseste-te de adevarul divin

Pentru orice problema exista o solutie, indiferent daca o stii sau nu. Pentru orice adunare matematica exista deja un raspuns corect, indiferent daca matematicianul l-a gasit sau nu. Raspunsurile corecte la toate problemele matematice exista deja; de aceea, tu poti cel mult sa descoperi raspunsurile corecte, dar nu le poti crea. Rezulta asadar ca principala ta sarcina, in orice ramura a stiintei ai lucra, este nu sa creezi, ci sa recunosti, sa realizezi si sa accepti. Chiar daca te confrunti acum cu o problema, personala sau de alt fel, consoleaza-te cu ideea ca exista deja o cale de rezolvare, pe care o poti gasi cu atat mai repede cu cat esti mai sigur ca aplici principiile adevarului divin.

Doamne, fa din mine un instrument al pacii Tale;
Acolo unde exista ura, ingaduie-mi sa seman iubire;
Acolo unde exista insulte, ingaduie-mi sa seman iertare;
Acolo unde exista indoiala, ingaduie-mi sa seman incredere;
Acolo unde exista deznadejde, ingaduie-mi sa seman speranta;
Acolo unde exista intuneric, ingaduie-mi sa seman lumina;
Si acolo unde exista tristete, ingaduie-mi sa seman bucurie.

O, Stapane Divin, ingaduie-mi sa mangai mai mult decat sa fiu mangaiat;
Sa inteleg mai mult decat sa fiu inteles,
Sa iubesc mai mult decât sa fiu iubit,
Sa daruiesc mai mult decat sa primesc,
Sa iert mai mult decat sa fiu iertat,
Caci numai prin moarte ne putem naste la Viata Divina.

Sf. Francisc din Assisi

Respingerea ferma

Dorintele mele sunt numeroase si plansul meu jalnic, dar niciodata nu m-ai respins printr-un refuz ferm, si compasiunea ta mi-a marcat pentru totdeauna viata.
Cu fiecare zi care trece, Tu ma ajuti sa ma bucur mai mult de darurile simple, dar sublime, pe care mi le oferi fara sa ma intrebi – acest cer si aceasta lumina, acest corp, viata si mintea mea – salvandu-ma astfel de pericolul prea-multelor dorinte.
Sunt momente cand de-abia imi duc zilele de pe azi pe maine, si clipe cand ma trezesc si imi caut grabit telul; dar fara mila, Tu te ascunzi de mine. Cu fiecare zi care trece, Tu ma faci sa Te merit, refuzandu-ma din cand in cand, salvandu-ma de pericolul dorintelor slabe si nevrednice.

Rabindranath Tagore

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 147
Apariția: 2004
ISBN: 973-8471-24-9
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri