În Căutare de Principii. Epistemologie și Metodologie Socială Aplicată

Mai multe poze

În Căutare de Principii. Epistemologie și Metodologie Socială Aplicată
270,00 MDL (54,27 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Principiile epistemologice ale disciplinelor socioumane – efectul de halo, contextualismul, mixajul de metode si tehnici de cercetare, reflexivitatea – sint importante pentru predictiile si prognozele comportamentului uman, individual, de grup si societal. Volumul abordeaza problematica principiilor si ilustreaza cu cercetari empirice caracterul lor esential pentru descrierea, explicarea si intelegerea lumii inconjuratoare.
 
Acoperind o arie larga a sociologiei si psihologiei sociale, studiile semnate de reputati specialisti in domeniu sint o sursa de informatii aduse la zi pentru studenti si profesori, dar si pentru toti cei interesati de intelegerea socioumanului si de abordarea sa stiintifica.
 
Din cuprins:

Sociologia ca stiinta • Indigenizarea psihosociologiei, cu referire speciala la Romania • Sociologia postmoderna si capcanele teoretizarii haute couture • Explicatie si intelegere. Verum et factum convertuntur? • Limitele cunoasterii psihologice si regasirea sensului integrator • Doctrina simtului comun critic ca platforma epistemologica a cercetarii sociale • Inteligenta emotionala – dimensiune a competentelor psihopedagogice • Principii ale cercetarii-actiune participative • Proceduri de screening ale psihopatiei in agresivitate • Consumul reflexiv • Relevanta epistemica a conceptului de „potrivire” in alegerea partenerului conjugal • Sociopsihologia si implicarea ei in principiile selectiei si pregatirii politiei (de frontiera) • Sportul ca fenomen „glocal” si dezvoltarea capitalului social prin intermediul cluburilor sportive

Despre Autor

Petru Ilut (coord.) este profesor emerit la Departamentul de Sociologie al Universitatii „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca. Licentiat in filosofie, doctor in psihologie (sociala), cu stagii de specializare in SUA si, de mai scurta durata, in Franta, Germania si Suedia. Domenii de interes: sociopsihologia familiei si a valorilor, metodologia cercetarii sociale. A publicat si a coordonat numeroase volume la diverse edituri din tara.

Dintre cartile de autor, la Editura Polirom au aparut: Ancheta sociologica si sondajul de opinie (1997, 2006, in colaborare cu Traian Rotariu), Abordarea calitativa a socioumanului (1997), Iluzia localismului si localizarea iluziei. Teme actuale de psihosociologie (2000), Sinele si cunoasterea lui. Teme actuale de psihosociologie (2001), Valori, atitudini si comportamente sociale.

Teme actuale de psihosociologie (2004), Sociopsihologia si antropologia familiei (2005), Psihologie sociala si sociopsihologie. Teme recurente si noi viziuni (2009), iar mai recent, la aceeasi editura, coautor al volumului coordonat de Traian Rotariu si Vergil Voineagu, Inertie si schimbare. Dimensiuni sociale ale tranzitiei in Romania (2012). Este membru al mai multor asociatii profesionale din tara si strainatate.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 344
Editura: Polirom
Apariția: Septembrie 2013
ISBN: 978-973-46-3684-6
Dimensiuni: 16 x 23,5 cm
Greutatea: 0.3500

Pareri

Bestseller.md îți mai recomandă: