În Apărarea Pieţelor

În Apărarea Pieţelor
194,00 MDL (43,49 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

„De cine si de ce au pietele nevoie sa fie aparate?“ Daca am fi reusit sa cream un capitalism performant, atunci n-ar fi fost nevoie de aceasta carte!

Intr-o economie bazata pe principii liberale, „piata ii ajuta pe cei indrazneti“. E accesibila pentru nou-veniti, ii rasplateste pe cei care-si asuma riscuri, ii penalizeaza pe cei care nu respecta regulile. Astfel, ea asigura prosperitatea. Dar, la noi si nu numai, piata nu-i asa cum ar trebui sa fie. Si nu e de vina doar criza mondiala!

Cartea va ofera o perspectiva asupra modului in care s-au pliat principiile liberale pe mentalitatea si cutumele societatii romanesti. De peste 20 de ani, viata romanului e o perpetua tranzitie, in care multe reguli raman neclare, incoerente si partinitoare. Ele favorizeaza extragerea de rente si intarzie aparitia pietei mature si, implicit, a clasei mijlocii.

In carte se regasesc articole si interviuri ale autorului, aparute in presa in perioada 2007-2012. Ele sustin ca pentru rezultatele nesatisfacatoare nu trebuie blamat capitalismul, ci dimpotriva, lipsa unui capitalism performant.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 416
Editura: Curtea Veche
Apariția: 2012
ISBN: 9786065883239
Dimensiuni: 15 x 23,5 cm
Greutatea: 0.4000

Pareri