Imperiul în oglindă

Imperiul în oglindă
77,00 MDL (17,26 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Descrierea cărții

 Strategii de Mare Putere in Statele Unite si Rusia este un aprofundat studiu geopolitic care incearca sa defineasca gradul de convergenta dintre acesti intelectuali si politica externa a celor doua mari puteri – Statele Unite si Rusia – care deseneaza viitorul ordinii internationale.

„ Publicarea Imperiului in Oglinda arunca o lumina inedita si originala asupra genezei intelectuale a ideii de imperiu si asupra impactului sau actual in Statele Unite si in Rusia, prin analiza influentei grupului neo-conservator de la Washington si a grupului neo-eurasist de la Moscova."
Philippe Conde pe Diploweb.com

„ Lucrarea Imperiul in Oglinda este o tentativa curajoasa de analiza a doua curente ideologice in doua state care prin traditie nu sunt ostile ideii de imperiu. Viziunea mesianica asupra istoriei si viitorului privind Statele Unite si Rusia justifica in parte interesul autorilor pentru aceste doua potentiale imperii. Istoria nationala devine, din aceasta perspectiva, piatra de temelie a constructiei imperiale, iar interpretarea acesteia justifica si intareste postulatul unui exceptionalism national. Statele

Unite, apostolii autoproclamati ai valorilor democratiei occidentale, si Rusia, animata prin traditie de o misiune pe care ea o considera culturala si civilizatoare, sunt doua state care inca mai prezerva aceasta viziunea profetica asupra propriei lor existente." Vassily A. Klimentov, pe Nonfiction.fr

 Recenzie

Potrivit lui Florent Parmentier, o analiză a fenomenului imperial se impune pentru a „demasca” structurile de putere pe care le utilizează SUA şi Rusia. „Ne-am propus să înţelegem ce înseamnă imperiul aşa cum îl reprezintă SUA şi Rusia. Pentru că, dacă îi înţelegem logica internă, putem prevedea într-o oarecare măsură şi tendinţele politicilor pe care mai târziu le-ar putea adopta”, a declarat autorul.  februarie 2009, Info-Prim Neo

 Despre Autor

Didier Chaudet - politolog, specializat mai ales in istoria Asiei Centrale. Licentiat al Sciences Po Paris, este in prezent doctorand la aceasta institutie. A studiat relatiile internationale la Universitatea Al Farabi din Almaty (Kazahstan) in perioada 2005-2006. A efectuat mai multe sejururi in Statele Unite ale Americii si in lumea musulmana. A fost Fox International Fellow la Universitatea din Yale in perioada 2006-2007.

Este specializat in probleme de istorie si politologie privind Asia Centrala, Orientul Mijlociu si Statele Unite ale Americii. Didier Chaudet este interesat de impactul marilor puteri asupra zonelor geopolitice instabile. Este autorul volumului Les neoconservateurs americains face a l'Islam (UniversCites, 2005) si coautor al lucrarii Imperiul in Oglinda.

Strategii de Mare Putere in Statele Unite si Rusia (Editura Cartier, 2008). Didier Chaudet este initiatorul, unul din membrii fondatori si presedintele proiectului Euro Power / Europe Puissance.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă tare
Pagini: 336
Editura: Cartier
Apariția: 2008
ISBN: 978-9975-79-509-8
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri