Iluzii. Vol. 3. Roman din seria Aripi

Iluzii. Vol. 3. Roman din seria Aripi
195,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Carte disponibilă în:

Adresa Telefon Stoc
Vezi pe hartă Bestseller din Chișinău (Telecentru) str. Drumul Viilor 36/1 022-993-992 Stoc limitat

Descriere

Traducere din limba engleza de Mihaela Alexandrescu și Laura Frunză.

Înnodând firul cu volumul al doilea, cel de al treilea se deschide cu Laurel, zâna crescută printre oameni, ajunsă acum în clasa a douăsprezecea de liceu şi îndrăgostită în continuare de prietenul ei David, pe care l-a ales în defavoarea lui Tamani, spiritul înrudit din Avalon, tărâmul zânelor.

Iată însă că Tamani apare din senin ca elev pasămite transferat (din Scoţia) la liceul unde învaţă Laurel, stârnind o lungă intrigă de gelozie şi conflicte cu David. Sosirea lui este legată de faptul ciudat că santinelele-zâne care o protejează pe Laurel nu mai reuşesc să prindă nici un trol în ultima vreme, cu toate că detectează constant urme ale trecerii lor.

Tamani a fost trimis ca un fel de iscoadă în lumea oamenilor, după un stagiu de pregătire în Scoţia, pentru a participa la supravegherea mai îndeaproape a lui Laurel. El reuşeşte să respingă la un moment dat un atac al trolilor asupra grupului de adolescenţi, dar trolii dispar din nou fără urmă. Odată cu Tamani, la liceu soseşte şi Yuki, o elevă japoneză, care se dovedeşte a fi tot o zână – sălbatică, se pare, întrucât în afara Avalonului nimeni nu ştie să existe zâne neinventariate. Yuki a fost de fapt adusă de Klea, care pretinde că a scăpat-o de troli şi care o roagă pe Laurel să o ajute pe eleva nou-venită să se integreze.

Deşi Yuki refuză avansurile lui Laurel, ea nu rezistă în faţa lui Tamani, faţă de care, parcă împotriva voinţei ei, începe să aibă sentimente, stârnind astfel gelozia lui Laurel. Laurel şi prietenii ei ştiu că Klea şi probabil Yuki ascund un secret, dar nu reuşesc să-l descifreze. Într-un final, Tamani şi Shar, mentorul său, descoperă o vrajă complicată care ascundea porţiunea de pădure unde dispăreau trolii, lucru care îi face să se întrebe cine ar fi putut concepe, dintre troli sau în cârdăşie cu ei, o asemenea vrajă.

După ce Tamani descoperă în locul respectiv o substanţă stranie, în care Laurel, experimentând, reuşeşte să detecteze ingrediente din petale de zână, suspectul numărul unu este Klea, bănuită ea însăşi de a fi o zână mascată, aliată cu trolii pentru a se răzbuna pe Avalon. Între timp, sătulă de conflictele dintre cei doi tineri îndrăgostiţi de ea, Laurel se desparte de David şi se apropie de Tamani, fără a fi însă convinsă că poate să fie cu el. În finalul cărţii, grupul de adolescenţi descoperă că Yuki este de fapt o zână de iarnă, pe care o atrag într-o cursă pentru a o face inofensivă.

Aceasta este scena finală. Ce înseamnă ea pentru personajele cărţii şi pentru Avalon urmează să aflăm din volumul al patrulea.


Primele Pagini


 

Coridoarele liceului Del Norte zumzăiau de agitaţia primei zile de şcoală. în timp ce îşi făcea loc printr-o mulţime de elevi de clasa a zecea, Laurel zări umerii laţi ai lui David. îl cuprinse de mijloc cu braţele şi îşi îngropă faţa în tricoul lui moale.

-Bună! spuse David, răsucindu-se şi îmbrăţişând-o la rândul lui. Laurel tocmai închisese ochii, pregătită să savureze momentul, când Chelsea îi prinse pe amândoi într-o strânsoare exuberantă.

- Vă vine să credeţi? în sfârşit suntem în clasa a douăsprezecea!

Laurel râse, iar Chelsea le dădu drumul. întrebarea nu era tocmai retorică; fuseseră momente când Laurel se îndoise că vor supravieţui celui de al treilea an de liceu.

David se întoarse la dulapul lui şi Chelsea îşi scoase din rucsac lista cu lecturi de vacanţă pe care le-o dădu doamna Cain. Laurel îşi înăbuşi un zâmbet. Chelsea se agitase toată vara cu cărţile de pe lista opţională. Poate încă de mai de mult.

- Încep să cred că toată lumea a citit Mândrie şi prejudecată, spuse ea, arătându-i hârtia lui Laurel. Ştiam eu că ar fi trebuit să aleg Persuasiune.

-  Eu n-am citit Mândrie şi prejudecată, o contrazise Laurel.

- Da, bine, tu ai fost ocupată să studiezi Modurile de folosire a ferigilor sau ceva asemănător. Chelsea se aplecă spre ea. Sau poate Cele şapte obiceiuri ale Amestecătoarelor eficiente, şopti ea, pufnind în râs.

-  Cum să convingi frunzişul şi să influenţezi plopii, sugeră David, ridicând din sprâncene. Apoi, brusc, se îndreptă de spate, zâmbetul i se lărgi şi vocea se înălţă cu o octavă. Bună, Ryan! spuse el, întinzând pumnul.

Ryan îi răspunse ciocnindu-şi uşor pumnul de al lui şi se întoarse să o mângâie pe Chelsea pe braţele goale.

- Ce face cea mai sexy elevă de clasa a douăsprezecea din liceu? întrebă el. Chelsea chicoti şi se ridică pe vârfuri să-1 sărute.

Oftând mulţumită, Laurel îl apucă pe David de mână şi se rezemă de el. Se întorsese abia de o săptămână de la Academia din Avalon şi îi fusese dor de prietenii ei chiar mai mult decât anul trecut, deşi profesorul Yeardley o ţinuse suficient de ocupată ca să nu aibă prea mult timp să se gândească la ei. Reuşise să înveţe cum se preparau anumite poţiuni şi mai avea puţin până să descopere formula altor câtorva.

Îi venea deja mai uşor să amestece diverse ingrediente. începuse să simtă anumite ierburi şi esenţe, felul cum aveau să funcţioneze împreună. Cu siguranţă nu îndeajuns ca să se descurce singură precum prietena ei Katia, care ajunsese să inventeze poţiuni noi, dar Laurel se mândrea cu progresele făcute.

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Titlu Original: Illusions
Limba: Română
Coperta: Copertă tare
Pagini: 320
Editura: Litera
Apariția: 2013
ISBN: 978-606-8494-46-3
Dimensiuni: 14 x 20 cm
Greutatea: 0.3900

Pareri