Iliada (versiune integrală în proză)

Iliada (versiune integrală în proză)

Preț de Listă: 250,00 MDL (62,50 RON)

Preț: 125,00 MDL (31,25 RON)

Economisești: 125,00 MDL (31,25 RON) (50%)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Și astfel, întărâtate de nemuritori, cele doua oștiri se năpustesc năprasnic una împotriva alteia. Zeus, de sus, din Olimp, biciuie câmpia cu fulgerele sale înspăimântătoare, iar Poseidon, clătinându-și cu furie apele, zgâlțâie întreg pământul și face să se zguduie, din temelii până la piscuri, muntele Ida, și cetatea troienilor, și corăbiile grecilor.

În împărăția subpământeană a morților, Pluton sare înfricoșat de pe tronul său; se teme ca loviturile formidabile ale lui Poseidon să nu crape pământul și să se înfățișeze astfel ochilor oamenilor și zeilor lumea tenebrelor, care trebuie să rămână ascunsă tuturor.   Și totul vuia și se cutremura, fiindcă acum se înfruntau chiar zeii între ei. 

 

Despre Autor

Dintre multele chipuri pe care tradiţia Antichităţii i le-a dat lui Homer, primul ne vine în minte cel al aedului orb din insula Chios. A trăit în secolul VIII î.e.n. şi a ţesut în cele două epopei episoade din ciclul epic al Eladei din epoca bronzului, îmbrăcând în haina mitului eroic istorii petrecute cu aproape cinci secole înainte.

Despre el, un comentator din Antichitate pe care-l cunoaştem sub numele de Heraclitus Homericus spunea: „Încă din scutece sufletul nostru se adapă la izvorul versurilor sale. Crescând, el ne rămâne mereu aproape. Nu-l putem părăsi fără a simţi de îndată dorinţa de a ne întoarce la el, iar această legătură nu sfârşeşte decât odată cu viaţa“. 

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 208
Editura: Corint
Apariția: Februarie 2010
ISBN: 978-973-128-318-0
Dimensiuni: 20,5 x 26 cm
Greutatea: 0.5200

Pareri