Ignoranța

Ignoranța
141,00 MDL (35,25 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Personajele principale ale acestui roman sunt Irena si Josef care revin dupa prabusirea regimului comunist la Praga, incercand sa scape de apasatoarea singuratate la care i-a constrans viata printre straini. Dar amintirile refuza sa umple golul din suflete, regasirea oamenilor si a peisajelor tineretii se dovedesc lipsite de semnificatie, singura legatura posibila constand tocmai in lucrurile care-i despart pe oameni.

Moralist subtil, Kundera alterneaza situatiile pline de cruzime in care-si asaza eroii cu reflectia asupra destinului ce ne e rezervat in lumea tot mai atomizata in care ne este dat sa traim.

Despre Autor

Milan Kundera când, în 1968, tancurile sovietice spulberau „Primăvara de la Praga“, MILAN KUNDERA era deja un scriitor cunoscut: publicase poezie, teatru, eseuri, iar primul său roman, Gluma, şi nuvelele adunate în volumul Iubiri caraghioase fuseseră tipărite în ultimul an în peste 150 000 de exemplare. Atâta şi ar fi fost de-ajuns pentru ca noile autorităti cehe să-l excludă de la Catedra de literatură universală pe care o ocupa la Academia de Film şi să-i elimine cărţile din toate bibliotecile Cehoslovaciei.

Şi cum să fi acceptat un regim împietrit în stalinismul deceniului şase pe acela care fusese nu doar un participant activ la efervescenţa mişcării pragheze, dar mai şi declarase - şi ilustrase în cărţile sale - că tocmai stalinismul l-a învăţat virtutea izbăvitoare a râsului?

Iată de ce următorul roman, Viaţa e în altă parte, i-a apărut in 1973 în Franţa, iar doi ani mai târziu autorul însuşi se stabilea aici, devenind în scurt timp un scriitor de faimă internaţională, tradus în toate limbile importante ale lumii. OPERE scrise în cehă:Gluma, romanIubiri caraghioase, nuveleViaţa e în altă parte, romanValsul de adio, romanCartea râsului şi a uitării, romanInsuportabila uşurătate a fiinţei, romanNemurirea, roman OPERE scrise în franceză:Jacques şi stăpânul său.

Omagiu lui Denis Diderot, teatruArta romanului, eseuTestamente trădate, eseuLentoarea, romanIdentitatea, romanIgnoranţa, romanCortina, eseu în şapte părţiO întâlnire, eseu DESPRE OPERA LUI MILAN KUNDERA:Kvetoslav Chvatik, Lumea romanescă a lui Milan KunderaÉva Le Grand, Kundera sau memoria dorinţeiJocelyn Maixent, Secolul XVIII al lui Milan KunderaMaria Nemcova Banerjee, Paradoxuri terminaleFrançois Ricard, Ultima după-amiază a lui Agnes, eseu despre opera lui Milan KunderaGuy Scarpetta, Vârsta de aur a romanuluiGuy Scarpetta, Variaţiuni asupra erotismului

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 168
Editura: Humanitas
Apariția: Aprilie 2013
ISBN: 978-973-50-3953-0
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.2500

Pareri