Idolii de aur. Dinastia Sunderland-Beauclair. Vol.1+2+3 (Colecția Adevărul de Lux)

Idolii de aur. Dinastia Sunderland-Beauclair. Vol.1+2+3 (Colecția Adevărul de Lux)

Preț de Listă: 400,00 MDL (100,00 RON)

Preț: 200,00 MDL (50,00 RON)

Economisești: 200,00 MDL (50,00 RON) (50%)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

La doar 23 de ani, imediat dupa absolvirea facultatii, Vintila Corbul se angajeaza judecator. Dupa 7 ani este exclus din magistratura din cauza arestarii tatalui sau de catre comunisti. Ocupa un post de bibliotecar, la o biblioteca de cartier, dar este dat afara din aceleasi motive, dupa numai 6 luni. Ajunge sa nu mai aiba din ce sa traiasca, averea fiindu-i confiscata de comunisti, si se angajeaza muncitor la ICAB, unde lucreaza 15 ani. 

Din cauza conditiilor grele de munca, se imbolnaveste de tuberculoza oculara, intra in concediu medical si ramane acasa. In perioada de aproape 2 ani in care isi trateaza boala, incepe din nou sa scrie. 

Idolii de aur - Dinastia Sunderland-Beauclair (3 volume) da startul succeselor, cartea fiind editata mai tarziu in franceza si poloneza. Din acel moment nu a mai fost nevoit sa se angajeze. Din multe puncte de vedere, Idolii de aur, aparuta initial sub numele Dinastia Sunderland-Beauclair, este cartea care l-a consacrat definitiv pe Vintila Corbul.

  

Despre Autor


  


Vintila Corbul s-a nascut la 26 mai 1916 în Bucuresti si provine dintr-o familie foarte bogata. Sofia, mama acestuia detinea actiuni la diverse banci si studiouri de film americane, motiv pentru care vizitele în America erau experiente curente. Constantin Popescu Corbul, tatal adoptiv al autorului, provine dintr-o familie de nobili; detinea multe proprietati în Bucuresti si în tara, podgorie la Dragasani si chiar un grajd cu cai de curse.

Lui Vintila Corbul i s-a sugerat de catre parinti ca tatal sau vitreg este de fapt tatal natural. C.P. Corbul s-a casatorit cu Sofia, mama lui Vintila, dupa divortul acesteia de Mihail Economu, si i-a adoptat imediat copilul. Astfel se explica numele complet al autorului: Vintila Dumitru Economu Popescu Corbul.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă tare
Pagini: 384 + 384 + 448
Editura: Adevărul
Apariția: Noiembrie 2007
ISBN: 978-973-88530-1-0
Dimensiuni: 13 x 21 cm
Greutatea: 1.4500

Pareri