Identitatea Profesională. Strategii Necovenţionale pentru Redefinirea Carierei

Identitatea Profesională. Strategii Necovenţionale pentru Redefinirea Carierei
150,00 MDL (33,63 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Descrierea Cărții

Pe baza cercetărilor ei aprofundate asupra specialiştilor şi a managerilor aflaţi în tranziţie, Ibarra descrie un proces activ de redefinire a carierei structurat pe trei elemente ale „identităţii profesionale“: experimentarea de noi activităţi profesionale, interacţiunea cu reţele noi de oameni şi înţelegerea schimbărilor în lumina noilor posibiltăţi emergente.

Prin intermediul unor poveşti captivante  – de la cea a unui profesor de literatură devenit broker până la cea unui bancher devenit scriitor – Ibarra descoperă un set de reguli pe care le au în comun toate reorientările profesionale de succes. Ea explorează mijloacele specifice prin care cei care doresc să-şi schimbe cariera, indiferent de pregătirea lor, pot:
• Să se exploreze pe sine
• Să gândească şi să urmeze „experimente privind identitatea“
• Să facă „paşi mici“ ca să-şi continue progresul
• Să supravieţuiască perioadelor dure dintre două identităţi profesionale
• Să intre în dialog cu modele sau cu mentori care îi pot ajuta să depăşească mai uşor perioada de tranziţie
• Să-şi facă timp pentru a reflecta  fără să piardă din vedere oportunităţile
• Să decidă când să părăsească vechiul drum pentru a-l urma pe cel nou
• Să ordoneze noile evenimente în funcţie de noua identitate profesională 

Adresată visătorului din fiecare dintre noi, Identitatea profesională explorează procesul prin care putem deveni mai împliniţi în viitor. Iar rezultatul poate fi unul surprinzător.

Recenzii

„Lucrarea de faţă este una dintre acele rare şi minunate cărţi ce combină cunoştinţele profunde, extrase din cercetări atente, cu ideile practice, ce pot fi utilizate imediat. Mesajul cărţii este unul ce vorbeşte despre speranţă şi despre posibilitatea de reinventare a carierei şi a vieţii şi ar trebui să fie adoptat de toţi cei ce doresc să facă o schimbare în tumultoasa lume  actuală.“ - Rosabeth Moss Kanter, Harvard Business School

„Schimbările în carieră şi în viaţă sunt la fel de sigure ca moartea şi ca taxele şi este normal să le privim cu aceeaşi frică şi nelinişte. Identiatea profesională ne oferă curajul bunului-simţ. Cercetările aprofundate şi cunoştinţele precise ale autoarei ne arată că tranziţiile de succes au loc pas cu pas, făcând încercări şi greşind, experimentând şi acumulând experienţă.“ - Randy Komisar, Virtual CEO

Despre Autor 

Herminia Ibarra este profesoară de comportament organizaţional la INSEAD, o şcoală internaţională de administrare a afacerilor aflată la Fontainebleau, în Franţa, unde predă în cadrul programelor de master în afaceri şi de specializare pentru manageri. Ibarra a publicat numeroase articole în importante publicaţii ştiinţifice şi aplicative, inclusiv Harvard Business Review, Administrative Science Quarterly ș.a.

Detaliile Produsului

Titlu Original: Working Identity: Strategies for Reinventing Your Career
Limba: Română
Coperta: Copertă tare
Pagini: 432
Editura: Curtea Veche
Apariția: 2011
ISBN: 978-606-588-194-5
Dimensiuni: 15,6 × 24,3 cm
Greutatea: 0.3240

Pareri