Holy Cow

Holy Cow
193,00 MDL (48,25 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

O minunată parodie a lumii postmoderne, în tradiția Fermei Animalelor, semnată de David Duchovny, cel care a dat viaţă personajului Fox Mulder din celebrul serial The X-Files, dar şi scriitorului Hank Moody din serialul Californication. David Duchovny a câștigat Globul de Aur pentru cel mai bun actor în rol principal într-un serial de televiziune.
 
Holy Cow (2015), debutul actorului David Duchovny în lumea ficţiunii literare, este o fabulă pe cât de nostimă, pe atât de emoţionantă despre prietenie, religie, umanitate şi toleranţă. Elsie Bovary, o văcuţă de la o fermă din nordul statului New York, îşi petrece viaţa senină păscând, studiind celelalte animale şi pălăvrăgind cu prietena ei cea mai bună, Mallory.
 
Lumea sa este însă zguduită din temelii când, găsind poarta grajdului deschisă într-o seară, se strecoară până la casa fermierului şi află cu stupoare că oamenii nu cresc vaci doar pentru lapte, ci ca să le mănânce carnea şi să le folosească pielea pentru a fabrica diverse lucruri.
 
După această cumplită revelaţie, Elsie hotărăşte să plece în India, unde vacile sunt considerate sfinte şi nimeni nu se atinge de ele. I se alătură îndată porcul Jerry, de curând convertit la iudaism, care vrea să ajungă în Israel pentru că acolo nimeni nu pune gura pe carne de porc, şi curcanul Tom, dornic să ajungă în Turcia, ţara unde este venerat.
 
Cei trei trec împreună printr-o grămadă de peripeţii, care de care mai hazoase şi mai hazardate, ce pun însă sub semnul întrebării multe realităţi ale lumii contemporane.

 

Recenzii


 

 
„Noi avem o «tradiţie orală» – cum se zicea pe vremuri în cultura voastră. Poveştile şi învăţăturile de viaţă se transmit din vacă-n viţică, din generaţie în generaţie. Cam ca Odiseele şi Iliadele voastre. Le cântăm chiar. Mă scuzaşi că mă sparg în figuri cu nume ilustre. Homer. Bum! Hai că vă las un pic să vă reveniţi din şoc.”-- David Duchovny, Holy Cow
 
„Surprinzătorul debut al starului hollywoodian David Duchovny este de departe cea mai antrenantă alegorie de la Ferma Animalelor încoace. Povestea lui Elsie, o văcuţă americană care descoperă adevarul despre soarta ei, e plină de umor şi semnificaţii.” -- Time Out
 
„Primul roman al lui David Duchovny este o fabulă încântătoare despre demnitate şi toleranţă, cu animale antropomorfizate şi presărată cu calambururi, glume cu dublu înţeles şi umor sofisticat…”-- Kirkus Reviews
 

 

Despre Autor


 

David Duchovny, unul dintre cei mai indragiti actori americani contemporani, s-a nascut in 1960, la New York. A studiat literatura engleza la Princeton University si a obtinut o diploma de master la Yale University, unde l-a avut ca profesor pe Harold Bloom.

A inceput sa scrie poezie in timpul facultatii, primind o mentiune de onoare din partea Academiei Poetilor Americani, insa a devenit in scurt timp fascinat de lumea filmului. Si-a inceput cariera de actor spre sfirsitul anilor ’80, rolurile care i-au adus cea mai mare popularitate fiind cel al agentului FBI Fox Mulder, din serialul SF The X-Files, si cel al scriitorului Hank Moody, din serialul Californication.

In 1997 si 2008 a cistigat Globul de Aur pentru cel mai bun actor in rol principal intr-un serial de televiziune. In 2015, actorul si-a lansat primul album de muzica, Hell or Highwater.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 176
Editura: Polirom
Apariția: Iunie 2015
ISBN: 978-973-46-5491-2
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.1400

Pareri