Hobbitul

Hobbitul
239,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Descriere

Hobbitul, preludiul trilogiei Stăpânul Inelelor, este povestea unor aventuri extraordinare prin care trece un grup de piticuţi, în căutarea unei comori păzite de dragonul Smaug Magnificul. Participant fără voie în această expediţie periculoasă, Bilbo Baggins, un hobbit iubitor de confort şi lipsit de ambiţii, îşi descoperă spiritul de aventură într-o călătorie în care întâlneşte trolli, elfi, păianjeni uriaşi, orci, dar şi prieteni adevăraţi.

Hobbitul (titlu original The Hobbit, or There and Back Again) este un roman de fantezie pentru copii scris de J. R. R. Tolkien. A fost publicat pe 21 septembrie 1937, primind multe aprecieri, fiind nominalizat pentru medalia Carnegie și primind un premiu de la New York Herald Tribune pentru cea mai bună carte de ficțiune pentru copii. Este popular și în zilele noastre și face parte din literatura clasică pentru copii.

Cartea a fost inclusă de către Bestseller.md în topul celor mai bune 7 cărți ecranizate în 2014. Vezi Infografic!

Cu o acțiune care are loc „Între apusul zânelor și dominația oamenilor”, Hobbitul urmărește încercarea casnicului hobbit Bilbo Baggins de a căpăta o parte din comoara păzită de dragonul Smaug. Călătoria lui Bilbo îl poartă din împrejurimile rurale luminoase adânc în teritoriile întunecate. Povestea este relatată sub forma unei căutări împărțite pe episoade, majoritatea capitolelor introducând o creatură sau un tip specific de creatură din Ținuturile Sălbatice ale lui Tolkien.

Acceptându-și latura romantică și aventuroasă (latura Took) și folosindu-și bunul simț, Bilbo atinge un nou nivel de maturitate, competență și înțelepciune. Punctul culminant al poveștii îl constituie Bătălia celor Cinci Armate, în care multe dintre personajele și creaturile din capitolele anterioare reapar pentru a participa la conflict.


Recenzie


 

Cartea a fost adăugată în lucrarea "1001 de Cărți de Citit Într-o Viață", coord. Peter Boxall

”Deşi a luat naştere din povestirile pe care le scrisese timp de un deceniu despre lumea sa fictivă, Pământul de Mijloc, Hobbitul a fost prima carte publicată de Tolkien. Continuarea, Stăpânul inelelor, a apărut după mai bine de zece ani. Intriga şi personajele combină vechile epopei anglo-saxone şi scandinave, studiate de Tolkien la Oxford, cu Anglia rurală a clasei de mijloc în care trăia şi în care se simţea foarte bine.

Bilbo Baggins, eroul, este un hobbit - o rasă de omuleţi, cam jumătate din înălţimea unui om obişnuit, cu picioare păroase şi înclinaţi spre mâncare şi băutură. încurajat de vrăjitorul Gandalf, Bilbo îşi părăseşte pentru prima oară satul, Shire, pornind cu un grup de pitici pentru a-şi recupera comoara de la un dragon, Gollum. Când Bilbo îl întâlneşte pe Gollum, descoperă că are un inel magic ce îl face invizibil.

După o serie de aventuri, Bilbo şi Gandalf se întorc în sat, dar Bilbo este alungat, purtarea sa fiind considerată nedemnă de un hobbit. Bilbo este un erou atipic, care se metamorfozează prin rezerve de putere interioară, pe care nu ştia că le are. Unii critici au încercat să detecteze aici metafore ale eroismului englezesc din timpul războiului sau ideea răutăţii înnăscute a unor naţii.

Se ştie însă că Tolkien nu agrea alegoriile; aceasta este mai degrabă povestea eroică a unui omuleţ fermecător care nu-şi dă seama de puterile sale, decât când sunt puse la încercare.”  

-- ”1001 de Cărți de Citit Într-o Viață", coord. Peter Boxall


Vezi Trailerul Ecranizării

Despre Autor


 

John Ronald Reuel Tolkien CBE (n. 3 ianuarie 1892, Bloemfontein, Statul Liber Orange, astăzi Africa de Sud - d. 2 septembrie 1973, Bournemouth, Anglia, Regatul Unit) a fost un scriitor, poet, filolog și profesor de universitate englez. A fost profesor de anglo-saxonă la Oxford din 1925 până în 1945 și profesor de limbă și literatură engleză din 1945 până în 1959.

După moartea sa, fiul lui a publicat foarte multe cărți bazate pe notațiile lui și manuscrisele nepublicate, incluzând Silmarillion. Acestea, împreună cu Hobbitul și Stăpânul Inelelor, formează un complex de povestiri și poezii legate între ele, precum și istorii fictive, dialecte inventate și eseuri despre lumi imaginare ca Arda și Pământul de Mijloc. Între 1951 și 1955, Tolkien a publicat un Legendarium al acestor povestiri.


Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Titlu Original: The Hobbit
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 320
Editura: Rao
Apariția: Decembrie 2012
ISBN: 978-606-609-368-2
Dimensiuni: 12,5 x 20 cm
Greutatea: 0.4000

Pareri

Bestseller.md îți mai recomandă: