Hipnoza și Stresul. Ghid pentru Clinicieni

Mai multe poze

Hipnoza și Stresul. Ghid pentru Clinicieni

Preț de Listă: 224,00 MDL (56,00 RON)

Preț: 112,00 MDL (28,00 RON)

Economisești: 112,00 MDL (28,00 RON) (50%)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Ghid practic privind utilizarea hipnozei in tratamentul pacientilor ce sufera de o gama larga de tulburari legate de stres, lucrarea combina metodele traditionale ale hipnozei cu abordarea ericksoniana si a lui Rossi privind hipnoterapia.

Sint oferite indrumari detaliate privind desfasurarea interviului clinic, exemple referitoare la pregatirea pacientului pentru hipnoza, modele de „scenarii” clinice ce pot fi folosite in cadrul sedintelor de hipnoza etc. De asemenea, sint recomandate anumite tipuri de interventii pentru diversele tulburari legate de stres la adulti si copii, precum anxietatea, disfunctiile sexuale, insomnia etc.

Volumul se adreseaza consilierilor psihologici, psihoterapeutilor, psihiatrilor, psihologilor si medicilor, dar si hipnoterapeutilor experimentati.

Cuprins: Sedinta hipnotica • Intarirea eului • Sugestia directa si autohipnoza • Abordarile ericksoniene • Abordarile hipnoanalitice • Tratamentul problemelor specifice • Renuntarea la fumat • Sindromul de stres posttraumatic • Copiii si familia

 Recenzie

”Ghidul este una din acele carti de specialitate scrise frumos, intr-un limbaj accesibil si aproape modest, dar foarte bogat in intelesuri. Lectura devine o placere mai ales pentru cititorul obisnuit cu cartile de specialitate scrise cu indirjire si cu complexe de inferioritate ascunse intr-un limbaj greoi, ce se chinuie sa devina inaccesibil; din care avem inca mult mai mult decit ne trebuie.” - Lena Rusti, ianuarie 2009, in Dilemateca

Despre Autor 

Peter J. Hawkins, presedinte al European School of Integrative Psychotherapy, profesor consultant in hipnoza si psihoterapie la ISMAI, Portugalia. In prezent preda cursuri pentru clinicieni in Italia, Spania si Portugalia.

Este autorul mai multor carti despre hipnoterapie, traduse in mai multe limbi, precum si a numeroase lucrari si comunicari stiintifice. Este director a doua Institute Erickson si membru in consiliul editorial al European Journal of Clinical Hypnosis. A fost psiholog si consilier clinician autorizat si a condus mai multe proiecte ale Uniunii Europene in domeniul consilierii si psihologiei sanatatii in Romania, Uzbekistan si tari din Europa de Vest.A prezentat numeroase lucrari si workshopuri la conferinte internationale.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 424
Editura: Polirom
Apariția: 2009
ISBN: 978-973-46-1326-7
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri

Bestseller.md îți mai recomandă: