Himere

Himere
72,00 MDL (16,14 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Recenzii

”Ultima carte a lui Romain Gary este una din acele scrieri complete – roman de dragoste, de aventuri, istoric și bildungsroman în același timp - pe care de când o închei abia aştepți s-o recitești, una din primele mele opțiuni în cazul unui exil pe-o insulă pustie.” - Mihai Călin, Bookblog.ro

”Romanul “Himere” are ca subiect dragostea unui tânăr pe nume Ludo, care este nevoit să îşi stabilească prioritatea: să lupte împotriva nemţilor sau să se dedice iubirii imposibile pentru poloneza Lila, de care îl desparte categoria socială, distanţa şi izbucnirea războiului.

“Harul binecuvântat şi totodată blestemat” de a avea o memorie excepţională îi stimulează dorinţa de a trăi, acceptând o altă dimensiune, cea a imaginaţiei. Inclinaţia prematură spre fantezie se explică prin faptul că unchiul său confecţiona zmeie care înfăţişau chipuri: Charles de Gaule, Horowitz, Rubinstein etc, ceea ce l-a făcut pe băiat nebun în ochii lumii. Suferinţa şi demnitatea îl trec pe Ludo prin chinuri grele, sacrificii, care îl fac într-un final fericit.” - Alexandrina Cheptănaru, blogul www.alexandrinacheptanaru.wordpress.com

Romanul a fost ecranizată în anul 1983 în 4 episoade de Pierre Badel. Mai recent, în 2007 regizorul francez Jérôme Cornuau a realizat o nouă ecranizare cu actorii Tchéky Karyo (Ambroise), Marc-André Grondin (Ludo) și Gaëlle Bona (Lila).

Despre Autor

Romain Gary este un scriitor francez (ре numele adevarat Romain Kacew; 1914-1980) Licențiat al Facultății de Drept din Paris, este mobilizat în 1939 și se alatură lui Charles de Gaulle, combatând са aviator în F.F.L. (1939-1944). Ofițer al Legiunii de оnоаrе. Primul său roman, Education еurорееnnе (1945; Premiul Criticilor), valorificand experiența Rezistenței, anunța deja un mare povestitor. În 1956 obține Premiul Goncourt pentru romanul Les racines du ciel. În 1961 se retrage din diplomație, lansându-se în două proiecte de anvergură: La comedie americaine si Frere Осеаn.

În 1979 sotia sa își pune capăt zilelor, iar ultimele romane ale lui Gary lasă să planeze obsesia declinului și a bătrâneții: Audella de cette limite votre ticket n'est plus valable (1975), Claire de femme (1977), Les cerfs-volants (1980). În 1980 Romain Gary se sinucide, asumându-și într-o scrisoare postumă paternitatea romanelor Gros Calin, L'angoisse du roi Salomon și La vie devant soi (Premiul Goncourt în 1975) semnate cu pseudonimul Emile Ajar.

Detaliile Produsului

Titlu Original: Les Cerfs-Volants
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 396
Editura: Cartier
Apariția: 2007
ISBN: 978-9975-79-432-9
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.4020

Pareri