Hibiscus Purpuriu

Hibiscus Purpuriu

Preț de Listă: 240,00 MDL (56,33 RON)

Preț: 72,00 MDL (16,90 RON)

Economisești: 168,00 MDL (39,43 RON) (70%)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

In orasul Enugu, Nigeria, Kambili, de cincisprezece ani, si fratele ei mai mare, Jaja, duc o viata privilegiata. Tatal lor, Papa, este un om de afaceri bogat si respectat; locuiesc intr-o frumoasa casa si merg la o scoala misionara exclusivista. Dar, dupa cum destainuie Kambili, in povestirea ei blanda, viata lor de acasa nu e nici pe departe atat de armonioasa cum pare.

Tatal ei, un om fanatic de religios, are asteptari imposibil de indeplinit de la copiii si de la sotia lui, pedepsindu-i crunt daca nu ating perfectiunea. Viata de acasa e tacuta si sufocanta. Atunci cand matusa iubitoare si deschisa a lui Kambili isi convinge fratele sa-i lase pe copii in vizita la Nsukka, Kambili si Jaja fac prima lor calatorie singuri.

Odata ajunsi in apartamentul matusii Ifeoma, ei descopera o lume complet noua. Cartile stau ingramadite pe rafturi, aerul e patruns de miros de curry si de nucsoara, iar rasetele verilor ei rasuna prin toata casa.

Jaja invata sa gradinareasca si sa munceasca cu propriile maini, iar Kambili se indragosteste in ascuns de un preot tanar si charismatic. In momentul in care o lovitura de stat ameninta sa distruga tara, iar Kambili si Jaja se intorc acasa schimbati datorita libertatii pe care o traisera, tensiunea in familie se inteteste.

Si Kambili trebuie sa gaseasca forta de a-i tine impreuna pe cei dragi, dupa ce mama ei comite un act al disperarii.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 320
Editura: Rao
Apariția: August 2011
ISBN: 978-606-8255-84-2
Dimensiuni: 13,2 x 20,6 cm
Greutatea: 0.4100

Pareri