Hector Servadac [eBook]

Jules Verne

Stoc Limitat

Formate eBook

Descriere

Hector Servadac (în franceză: Hector Servadac) este un roman de Jules Verne, apărut în Magasin d'Éducation et de Récréation între 1 ianuarie și 15 decembrie 1877 și publicat apoi în volum în același an de Editura Jules Hetzel în seria de romane de aventuri Voyages extraordinaires.

După ce şi-a purtat cititorii pe tot globul pământesc, Jules Verne continuă seria de aventuri cu o excursie prin sistemul solar. Autorul începe această nouă poveste cu descrierea coliziunii unei comete cu Pământul. în timpul ciocnirii, cometa agaţă câteva bucăţi din Terra, inclusiv 40 de oameni din popoare şi de vârste diferite.

Aceştia sunt condamnaţi la o călătorie prin sistemul solar, ce va dura doi ani. în mediul ostil al cometei, cei 40 formează o mini-societate şi trebuie să găsească metode de a supravieţui. Dimensiunea cometei este de 2.300 de kilometri (în diametru), de departe cea mai mare cometă cunoscută la acea vreme.

Personajul-martor al acestei coliziuni, cel care a inspirat şi titlul cărţii, este Hector Servadac, un ofiţer tânăr, chipeş, în vârstă de 30 de ani. După ce a terminat şcoala, Hector a fost detaşat în Algeria. El e prezentat de autor în funcţia de ofiţer de stat major, în subdivizia de la Mostaganem, fiind însărcinat cu lucrări topografice, pe porţiunea de litoral cuprinsă între Tenez şi gurile Şelifului. Având instrucţie militară, Hector Servadac este şi cel care va prelua conducerea noii societăţi formate în mediul ostil al cometei...

Despre Autor

Jules Verne (n. 8 februarie 1828 - d. 24 martie 1905) a fost un scriitor francez și un precursor al literaturii științifico-fantastice. Verne a fost apreciat pentru scrierea operelor legate de viitor, spațiu, aer și călătoria în adâncurile mării. În patru din romanele sale este evocată România: ”Kéraban le têtu, Claudius Bombarnac, Le Château des Carpathes și Le beau Danube jaune.

Jules Verne a lăsat în urma sa o operă plină de o creativitate extraordinară. Este unul dintre primii autori care au îmbinat cu succes literatura de aventuri cu cea science-fiction. Interesul arătat pentru știință și faptul că a abordat în romanele sale teme care aveau să se concretizeze în secolul XX (zborul pe Lună, submarinul, etc.) îl face să fie mai mult decât un vizionar. - Wikipedia

Mai multe informații

Limba: Română
Apariția: 1877
Compatibil cu: iPhone, iPad, Android, Kindle
Dimensiunea Fișierului: 1-2 MB
Compatibil cu Kindle: Da