Hawksmoor

Hawksmoor
195,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Carte disponibilă în:

Adresa Telefon Stoc
Vezi pe hartă Bestseller din Chișinău (Telecentru) str. Drumul Viilor 36/1 022-993-992 Stoc limitat

Descriere

Roman distins cu Guardian Fiction Prize si Whitbread Novel Award.

Nu exista lumina fara intuneric si nici materie fara umbra.

Aceasta este deviza arhitectului Nicholas Dyer, asistentul lui Sir Christopher Wren si omul imputernicit sa construiasca in Londra sapte biserici care sa se constituie in tot atatea jaloane ale Iluminismului. Numai ca Dyer planuieste sa ascunda cate un secret intunecat in fiecare dintre aceste biserici, concepand niste edificii datatoare de fiori, dar menite sa reziste vesniciei.

Dupa doua sute cincizeci de ani, detectivul londonez Nicholas Hawksmoor cerceteaza o serie de crime sinistre, savarsite in imediata vecinatate a catorva biserici de secol optsprezece, crime care nu pot fi intelese de mintea omului modern.

Cartea a fost adăugată în lucrarea "1001 de Cărți de Citit Într-o Viață", coord. Peter Boxall

Recenzie

Acţiunea romanului Hawksmoor, cu care Peter Ackroyd s-a afirmat ca romancier, se petrece la Londra, în două perioade diferite de timp - la începutul secolului XVIII şi spre sfârşitul secolului XX. Este un roman poliţist care, în mod deliberat, subminează orice concepte coerente pe care cititorul le-ar putea avea despre romanele poliţiste sau istorie.

În povestirea din secolul XX, detectivul Nicholas Hawksmoor primeşte misiunea de a investiga o serie de crime, atunci când cadavre de băieţi şi vagabonzi sunt decoperite în şapte biserici din oraş. în realitate, în Londra se află şapte biserici proiectate de arhitectul Nicholas Hawksmoor; dar, în lumea romanului, numele arhitectului celor şapte biserici este Nicholas Dyer.

Una din marile realizări ale lui Ackroyd, pe care le foloseşte în roman, este ventrilocia literară de care este capabil pentru reînvierea primei perioade. El narează modulîn care au fost proiectate şi construite bisericile, precum şi crimele comise de Dyer, care, ni se dezvăluie, a proiectat biserici care reprezintă, de fapt, ocultul.

Istoria, în loc să fie pur liniară, este descrisă în roman ca având un distinct caracter spaţial. Timpul şi spaţiul sunt unite prin vocile a două personaje; fiecare capitol este unit prin repetarea ultimelor cuvinte din cel anterior. Romanul gravitează în jurul noţiunii de repetiţie care, la rândul ei, conduce la unul dintre cele mai spectaculoase şi ciudate finaluri de roman.

-- ”1001 de Cărți de Citit Într-o Viață", coord. Peter Boxall

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 416
Editura: Leda
Apariția: Aprilie 2010
ISBN: 973-102-236-9
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.5200

Pareri