Happy New Fear!

Happy New Fear!

Preț de Listă: 172,00 MDL (43,00 RON)

Preț: 86,00 MDL (21,50 RON)

Economisești: 86,00 MDL (21,50 RON) (50%)

Disponibilitate: În Stoc

Doar 1 exemplar disponibil

Descriere

Calin-Andrei Mihailescu e un rege Midas al cuvintelor. Mai precis, al literaturitatii lor. Pentru ca orice cuvinte atinge el se transforma, prin cine stie ce alchimic secret pe care l-a bunghit absolut pe meserie, in aur literar. in scris, ca si pe cale bucala, caci stilul e omul insusi. De la dilema (neciora- niana) de a fi schizo sau para la dosarele securitatii, de la Erszi care povesteste cum a murit Armand Calinescu la filmele sovietice sau la oftica protestanta a muncii…
Daramite cand il apuca amokul si scrie despre crita-n criza, poatever, Kafkarakal ori Istanblues? Nu poti exclama cu incantare decat: Aferim kaldarim!
Calin e un misionar al cuvintelor de-a pururi si, cum insusi spune, de-a pururi niciodata! E un da si nu care isi dau mana fara sa-si atinga degetele sau amestece umorile. Un tren care alearga nebuneste prin stepa, dar i s-au furat garile intre timp si ma tem ca nu se va mai opri niciodata!
Va veti intreba cum de nu moare de inanitie, ca ilustrul sau model mitic ce, in nesabuinta lui, isi dorise ca tot ceea ce atingea sa se prefaca in aur. Ei bine, aflati ca acest monstru ciudat si irepetabil s-a gandit la toate: se hraneste cu cuvinte!

Aceasta carte pentru doamne, domni si romani va spune: Do worry! Be happy! Ingrijorarea si fericirea se urmaresc si reciproc se umbresc si se neaga pana cand, epuizate, ajung sa se priveasca fata in fata. Apoi o iau de la inceput, prin paginile acestui volum impartit in cinci: „A fi (roman)“, „Crita-n criza“, „Obiceiuri la oameni“, „Cica niscai theoroi“si „P-ici, pe colo“. Personajul central al cartii este omul pixelat - roman, in criza, asuprit si calmat de obiceiuri, teoretician si calator. Volumul este scris in limba romana a secolului 22.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 249
Editura: Curtea Veche
Apariția: 2011
ISBN: 978-606-588-129-7
Greutatea: 0.3200

Pareri