Hannibal [Copertă tare]

Mai multe poze

Hannibal [Copertă tare]
149,00 MDL (37,43 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

La finele Primului Război Punic, Cartagina îndurase umilinţa de a fi alungată din bazinul mediteraneean, iar flota sa, cândva puternică, fusese redusă la o mână de trireme. Şi totuşi, în 218 î.Hr., Hannibal, fiul cel mai mare al charismaticului general Hamilcar Barca, a declanşat al Doilea Război Punic, cu atâta succes încât a ameninţat să distrugă cu totul puterea romană.

Hannibal a fost un comandant militar clarvăzător şi lucid şi mărturiile istorice ni-l descriu drept unul dintre cei mai de seamă generali ai Antichităţii. Geniul său a constat din jocul la cacealma şi dublă cacealma, la care s-a adăugat, incontestabil, capacitatea de a pune excepţional în valoare toate tipurile de trupe militare pe care le avea la dispoziţie.

Bătălia de la Cannae rămâne o capodoperă a artei militare, care a inspirat ulterior generaţii întregi de generali de armată. 

 

Despre Autor


 

Dr. Nic Fields și-a început cariera ca biochimist, înainte de a intra în cadrul trupelor de desant și amfibii ale Marinei Regale Britanice. După ce a părăsit viața militară, și-a reluat studiile universitare și a obținut un doctorat în istorie antică la Universitatea din Newcastle.

A fost director-adjunct la Școala Britanică din Atena, Grecia, și apoi lector de istorie antică la Universitatea din Edinburgh. Acum este autor liber‑profesionist și cercetător.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă tare
Pagini: 144
Editura: Litera
Apariția: Noiembrie 2014
ISBN: 978-606-741-028-0
Dimensiuni: 14 x 20 cm
Greutatea: 0.2000

Pareri