Guvernanta Uniunii Europene. Abordări Actuale

Mai multe poze

Guvernanta Uniunii Europene. Abordări Actuale

Preț de Listă: 189,00 MDL (47,25 RON)

Preț: 141,75 MDL (35,44 RON)

Economisești: 47,25 MDL (11,81 RON) (25%)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Cuvint-inainte de Iordan Gheorghe Barbulescu.
 
Se poate vorbi despre o teorie a guvernantei in acceptiunea de teorie a integrarii aplicabila spatiului european? Poate practica guvernantei sa constituie o modalitate de aprofundare a integrarii europene? Lucrarea isi propune sa raspunda acestor intrebari printr-o analiza detaliata a conceptului de guvernanta. Pe baza a numeroase studii din domeniu, sint sistematizate semnificatiile acestuia si sint prezentate diferite moduri de interpretare a relatiei dintre guvernanta si guvernare – doua concepte carora discursul politic actual le atribuie acelasi sens –, precum si implicatiile guvernantei asupra mai multor tipuri de actori.
 
Originalitatea demersului consta in asocierea guvernantei multinivel cu guvernanta in retea, cu scopul de a cristaliza o optiune teoretica in masura sa reflecte experienta europeana contemporana. Adresat deopotriva studentilor, profesorilor si specialistilor, volumul contribuie la racordarea dezbaterilor romanesti la cele europene si internationale pe marginea guvernantei europene.
Din cuprins:

Teoriile integrarii europene. Concepte si analiza • O dezbatere importanta: teoria relatiilor internationale, politica comparata si studiile despre Uniunea Europeana • Analiza conceptului de guvernanta • Guvernanta in cazul studiilor despre Uniunea Europeana • Doua aspecte ale guvernantei • Guvernanta multinivel • Guvernanta in retea • Implicatii ale guvernantei • „Getting out of the box”: reflectii succinte asupra unor concepte politice clasice • Uniunea Europeana, incotro?

Despre Autor

Oana-Andreea Ion este doctor in Stiinte Politice, lector universitar in cadrul Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative din Bucuresti. Interesele sale de cercetare sint legate de studiile despre Uniunea Europeana, in particular despre noile abordari ale guvernantei.

In ultimii ani a fost implicata in proiecte destinate racordarii invatamintului superior din Romania la contextul european.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 240
Editura: Polirom
Apariția: Ianuarie 2013
ISBN: 978-973-46-3289-3
Dimensiuni: 16 x 23,5 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri