Grupurile de Interese și Politicile Publice

Grupurile de Interese și Politicile Publice
172,00 MDL (43,00 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Descrierea Cărții

Lucrarea sa porneste de la problematica dilemelor sociale si se concentreaza asupra modului in care grupurile organizate influenteaza actiunea colectiva. In mod firesc, analizele autorului se opresc asupra interventiei guvernamentale si rolului birocratiei. Sursa de informatii teoretice noi, dar si de analize punctuale aplicate, percutante, asupra societatii romanesti, volumul ofera cititorului posibilitatea de a aprecia atit corectitudinea analizelor asupra birocratiei, cit si avantajele diverselor aranjamente institutionale de tip neocorporatist.

Cuprins: Comportament individual si actiune colectiva. Dilemele actiunii sociale • Organizarea si modul de actiune ale grupurilor de interese • Interventia guvernamentala si actiunea grupurilor de interese • Birocratia ca grup de interese restrinse • Relatiile corporatiste dintre grupurile de interese si guvern • Logica functionarii modelului corporatist • Exemple de interactiuni corporatiste

Despre Autor

Serban Cerkez este doctor in stiinte politice la Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative din Bucuresti. Principalele domenii de interes academic si de cercetare sint: politicile publice, teoria alegerii rationale, management public, teoria deciziei. Autorul a publicat o serie de studii de specialitate in volume colective, precum si in cadrul unor proiecte cu finantare nationala si internationala. Dintre acestea amintim: Discriminarea de gen in tranzitie. Diferente de tratament intre grupurile sociale (2006), Cresterea sectorului public – factori determinanti (2008), Construirea capacitatii de evaluare la nivelul sectorului public din Romania (2009). 

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 240
Editura: Polirom
Apariția: 2010
ISBN: 978-973-46-1775-3
Dimensiuni: 16 x 23,5 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri