Groapa cu Lei

Groapa cu Lei
149,00 MDL (37,25 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

„În faţa judecăţii lui Dumnezeu, eu voi merge ca parte a poporului meu..." --  Constantin Tănase

”Cu cine ţine, până la urmă, Constantin Tănase? De partea cui e? Cum rezolvă el povestea complicată a neutralităţii jurnalistice, din moment ce miza principală a bătăliilor directorului de la Timpul este tocmai cea identitară? Vorba unui cititor invocat în volum:„are sau nu jurnalistul naţionalitate?"

Iar Tănase răspunde aşa (şi nu ar fi fost Constantin Tănase dacă răspundea altfel): „Mai întâi şi întâi sunt român, apoi jurnalist (anume în această ordine!). Şi sunt român prin Voinţa Divină. Nu pot merge împotriva acestei Voinţe, nu pot să schimb ordinea şi să zic că mai întâi sunt jurnalist, apoi român. Da, ştiu, unora le reuşeşte acest lucru: să nu aibă naţionalitate şi să fie mai întâi jurnalişti sau numai jurnalişti. Mie, nu. Şi nu-mi pare rău".

Şi în altă parte, cu aceeaşi fervoare de apostol:„Ca jurnalist nu am probleme cu «poziţionarea» mea în raport cu miturile noastre naţionale, de aceea accept cu demnitate insinuările de «paşoptism» şi chiar «naţionalism». Nu am făcut secret de lipsa mea de «echidistanţă» între luda şi lisus, pentru că, repet, în faţa judecăţii lui Dumnezeu eu voi merge ca parte a poporului meu, dar nu ca reprezentant al Europei". -- Prof. Dan Dungaciu, Bucureşti

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă tare
Pagini: 280
Editura: Litera
Apariția: 2014
ISBN: 978-9975-74-379-2
Dimensiuni: 13,5 x 20,7 cm
Greutatea: 0.4200

Pareri

Bestseller.md îți mai recomandă: