Gramatica Limbii Latine

Gramatica Limbii Latine
192,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Carte disponibilă în:

Adresa Telefon Stoc
Vezi pe hartă Librăria Bestseller din Chișinău (Centru) str. Pușkin 35 068-799-933 Stoc limitat
Vezi pe hartă Bestseller din Chișinău (Telecentru) str. Drumul Viilor 36/1 022-993-992 Stoc limitat

Descriere

Gramatica limbii latine este un excelent instrument de invatare pus la dispozitia celor interesati de studiul limbilor si al culturii clasice, dar si a celor pasionati de fenomenul lingvistic in genere, caci o buna stapanire a limbii romane si a altor limbi romanice presupune o cunoastere a izvoarelor acestora. In prima parte a lucrarii, autorul trateaza sistematic si riguros domeniile gramaticii (fonetica, morfologia, sintaxa propozitiei si a frazei).

Explicatiile, formulate intr-un limbaj accesibil care tradeaza experienta didactica a autorului, sunt urmate de un amplu inventar de cuvinte, sintagme sau propozitii, exemplificand cu prisosinta problema de gramatica pusa in discutie. Pe langa exemplele create de autor, lucrarea favorizeaza intalnirea cititorului cu fragmente din operele autorilor latini care apartin celor mai diverse genuri si epoci literare, autorul dedicand in continuare un spatiu tratarii sintetice a unor notiuni de stilistica si versificatie latina, mai putin cunoscute cititorului.

Partea a doua ofera marelui public o serie de informatii despre cultura si civilizatia romana, cum ar fi: calendarul roman, unitatile de masura si numele romane, originea gamei muzicale, texte si expresii latinesti consacrate.

Cartea este o pledoarie convingatoare pentru studiul latinei, pe nedrept numita o limba "moarta", caci recunoastem amprenta ei ori de cate ori rostim romaneste.

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 328
Editura: Corint
Apariția: Ianuarie 2008
ISBN: 973-135-197-1
Dimensiuni: 14,5 x 20,5 cm
Greutatea: 0.4600

Pareri