Grădina Plăcerilor Lumești

Grădina Plăcerilor Lumești
222,00 MDL (55,50 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Traducere din limba engleza si note de Mihaela Negrila.

Gradina placerilor lumesti (1967) este al doilea roman scris de Joyce Carol Oates si primul din celebra trilogie a autoarei, care mai include Expensive People (1968) si them (1969).

Oates creeaza portretul celei mai memo­rabile dintre eroinele sale, Clara, frumoasa fiica a unor muncitori agricoli sezonieri, aflati mereu pe drumuri. Hotarita sa se ridice deasupra violentei si saraciei din viata ei, Clara se lupta pentru independenta bazindu‑se pe cei patru barbati care ii marcheaza destinul: tatal ei, un muncitor inasprit de greutati si clocotind de resentimente; Lowry, care o salveaza pe adolescenta de familia ei si ii ofera prima imagine despre dragoste; Revere, bogatasul insurat care ii promite stabilitate; si Swan, fiul ei, care poarta povara identitatii bulversate a mamei sale.

Romanul Gradina placerilor lumesti este o poveste in care drama si viata se impletesc, o capo­dopera timpurie apartinind uneia dintre cele mai mari scriitoare americane in viata.

Recenzii

„Ca mai toti scriitorii moderni importanti – Joyce, Proust, Mann –, Joyce Carol Oates se identifica in intregime cu materialul cartii pe care-o construieste: spiritul unei societati aflate intr-un moment important al istoriei ei.” -- Newsweek
 
„Ceea ce ne indeamna sa tot revenim in Tinutul lui Oates este darul ei de a transforma pagina de carte intr-o fereastra; ai putea sa juri ca dincolo de aceasta fereastra e viata de toate zilele.” --The New York Times Book Review
 
„Nimeni nu cunoaste intunericul de nepatruns al firii noastre, nimeni nu cunoaste inchisoarea pe care o creeaza narcisismul omului contemporan mai bine decit Joyce Carol Oates.”-- The Washington Post Book World

Despre Autor

Joyce Carol Oates este una dintre cele mai acla­mate si traduse scriitoare americane ale momentului, cunoscuta pentru romane ca We Were the Mulvaneys, Blonde si Black Water. S‑a nascut in Lockport, statul New York, in 1938 si a inceput sa scrie la 14 ani, deve­nind faimoasa pentru talentul ei prolific si versatil, abordind genuri foarte diferite – romane, povestiri, eseistica, dramaturgie, memorii si poezie –, precum si pentru stilul dens si eliptic, ce exploreaza adesea aspec­tele cele mai intunecate ale conditiei umane.

I s‑au decernat numeroase premii, printre care se numara National Book Award, pentru romanul them, precum si PEN/Malamud Award, pentru volumele sale de poves­tiri. Din 1978 e membra a Academiei Americane. La Editura Polirom i‑au mai fost traduse romanele: Violul. O poveste de dragoste (2011), Mindra fecioara (2011) si Apa neagra (2011).

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 540
Editura: Polirom
Apariția: 2012
ISBN: 978-973-46-2377-8
Dimensiuni: 10,6 x 18 cm
Greutatea: 0.6500

Pareri