Gog (Top 10+)

Mai multe poze

Gog (Top 10+)
129,00 MDL (25,93 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Traducere din limba italiana de Ileana Zara.
 
Gog, milionarul extravagant, vrea sa incerce orice experienta care i-ar putea alunga plictiseala si isi petrece viata calatorind prin lume si ascultind istoriile cele mai absurde si mai nebunesti. Prin tot ceea ce face Gog, Papini insira prin fata ochilor nostri o galerie impresionanta de personaje, de la personalitati ilustre din domeniul literaturii, stiintei si politicii la sarlatani marunti si grotesti, strinsi in jurul celebrului protagonist in speranta unui cistig.
 

„Cind sint intrebat ce m-a impresionat cel mai mult la intoarcerea in Italia, raspund fara nici o ezitare: Papini. Este lucrul cel mai grandios pe care l-am gasit aici.” -- Giuseppe Prezzolini

Recenzii

”Inchegata din marturiile unui personaj fictiv, Gog ramine o carte remarcabila in contextul operei lui Giovanni Papini, la fel de actuala si interesanta si acum, la peste 80 de ani de la prima editie.

Exista de toate in povestirile lui Gog, nimic dintre ciudateniile lumii nu pare a fi lasat la o parte. Stiinte care par a fi inventate pe loc (ftiriologia – stiinta studierii puricilor), colectii nastrusnice (Gog si-a facut in paradisul personal o colectie de uriasi, dar a si vizitat la Amsterdam pravalia lui Ben-Chusai, care vinde tot felul de obiecte produse din... oameni), dar si oameni interesanti, cum ar fi un fost canibal, care „ar trebui sa inchege o conversatie infinit mai apetisanta decit un clergyman, un boss sau un estet.

” Nu trebuie uitate nici capitolele speciale cu celebritati ale epocii (cartea a aparut initial in anul 1931) precum Henry Ford, Mahatma Gandhi, Albert Einstein, Sigmund Freud, pentru a enumera doar citiva dintre acestia, fiecare cu povestea lui si cuvintele inedite pe care le spun cu ocazia vizitei lui Gog” -- Jovi Ene, 7 ianuarie 2013, pe ClubDiverta.ro

”La recitirea lui Gog, am gasit aceeasi placere si aceleasi frumoase povesti culese intr-un volum cu totul deosebit, plin de invataminte, vorbe de cuget ale unor oameni celebri, dar si intilniri cu lucruri cu totul nastrusnice.” -- Jovi Ene, 11 aprilie 2013, pe filme-carti.ro

Despre Autor

Giovanni Papini, unul dintre cei mai marcanti intelectuali ai secolului XX, s‑a nascut in 1881, la Florenta. Dupa ce a lucrat o scurta perioada ca profesor si bibliotecar, s‑a implicat intr‑o activitate frenetica de scriitor si publicist, devenind cu timpul un erudit autodidact. Revenirea la catolicism si colaborarea sa cu regimul fascist au provocat numeroase polemici, facind din Papini o personalitate controversata a epocii sale.

S‑a stins din viata in 1956, in orasul sau natal. A debutat ca scriitor cu un ciclu de „povestiri metafizice” si a continuat sa publice fara intrerupere vreme de aproape jumatate de secol, genurile sale predilecte fiind eseul si romanul. Dintre lucrarile sale au mai fost traduse in limba romana Amurgul filosofilor (1907), Un om sfirsit (1912; Polirom, 2008, 2011), Martorii Patimilor (1938), Chipuri de oameni (1941) si Viata lui Iisus (1921).

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 272
Editura: Polirom
Apariția: Decembrie 2012
ISBN: 978-973-46-3200-8
Dimensiuni: 10,6 x 18 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri