Goana după Vânt

Goana după Vânt
60,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Carte disponibilă în:

Adresa Telefon Stoc
Vezi pe hartă Librăria Bestseller din Chișinău (Centru) str. Pușkin 35 068-799-933 Stoc limitat
Vezi pe hartă Bestseller din Chișinău (Telecentru) str. Drumul Viilor 36/1 022-993-992 Stoc limitat

Descriere

Romanul  Goana după vânt este titlul unui volum cu nuvele semnate de Lidia Istrati, lucrare apărută în seria „Scriitori contemporani” la Editura „Prut Internaţional” în anul 2007. În  acest roman Lidia Istrati percepe viaţa ca pe un dat, pe care, percepându-l, îl transformă în operă, în scriitură. 

Autoarea intră fără niciun fel de rezerve în literatură, toate liniile de acţiune fiind supuse unui singur scop: scrisul. Anume scrisul, fenomenul scrierii, al producerii operei literare este pe primul plan şi nu punerea în valoare a elementului biografic. Constrânsă de trecerea timpului, autoarea este tentată să-l condenseze, psihologizând-l, biograficul menţinându-se la nivelul simbolicului.
 
Situându-se mai aproape de cititor, mai aproape de popor, Lidia Istrati este preocupată de procesul de devenire, de constituire a sinelui moral, demonstrând, în felul acesta, aderenţa la un punct modern asupra vieţii. Subiectivizarea practicii morale a creatorului, condus de instinctul conservării capacităţii sale de artist al cuvântului, mai presus de bine şi rău, mai presus de atrocităţile istoriei, constituie mesajul scrierilor acestei curajoase autoare, mesaj adresat atât omului simplu, cât şi intelectualului, ambii vizaţi deopotrivă.

Goana după vânt deşi se citeşte uşor, graţie stilului inconfundabil al Lidiei Istrati, merită o atenţie deosebită şi prin faptul că autoarea scrie o pagină importantă în literatura română din Basarabia. Cartea cuprinde cunoscutele nuvele „Scara”, „Nica”, „Nevinovata inimă”, precum şi proza „Îngăduie, omule”, cea care a stârnit discuţii controversate la vremea publicării ei.

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Titlu Original: Goana după Vânt
Titlu în Traducere: N/A
Limba: Română
Coperta: Copertă tare
Pagini: 308
Editura: Prut Internațional
Apariția: 2007
ISBN: 978-9975-69-896-2
Dimensiuni: 15 x 20,7 cm
Greutatea: 0.4740

Pareri