Glorie și Umilință: Roman-Cronică [Carte Electronică]

Glorie și Umilință: Roman-Cronică [Carte Electronică]
19,99 MDL (4,47 RON)

* cîmpuri obligatorii

19,99 MDL (4,47 RON)

Descriere

Roman-cronică a celui de al Doilea Război Mondial, în care se descrie drumul glorios al Armatei a IV-a română până la Stalingrad şi Kubani. Iar apoi umilinţa retragerii ei în hotarele ţării, ordinul umilitor din 23 august de a nu trage în ruşi, pe parcursul cărua ruşii au luat prizonieri 140 000 de militari români, de care şi-au bătut joc mai apoi.

Este unicul volum în literatura română şi cea din Republica Moldova, unde se descrie operaţiunile în acelaşi timp a tuturor forţelor de luptă de care dispunea România la moment: trupele terestre, aviaţia, Flota militară marină şi cea fluvială, operaţiunile serviciilor secrete, echipele de cercetaşi ale fronturilor. Cum au murit AŞII aviaţiei de vânătoare română, când rămase numai 20 de avioane de vânătoare, iar asupra României zburau 200 de bombardiere americane de tipul „Mustang”. Ca să nu fie nimiciţi pe pământ, fapt care era o ruşine pentru un pilot, cei rămaşi au cerut să moară în luptă. Comandantul aviaţiei militare Jenescu a salutat această iniţiativă şi a ordonat: „Muriţi, dar ridicaţi-vă”.

Celelalte amănunte le veţi găsi în acest roman.

Despre Autor

Mihai Babele este pseudonimul lui Mihai Niceainicu, născut în comuna basarabeană Babele, lângă Ismail (azi Ucraina), localitatea natală a mareșalului Alexandru Averescu, absolvent al Institutului Politehnic din Chișinău.

Cărți editate: Jurnalul unui KGB-ist (roman, 3 volume), Hoțul (roman), Prințesa de Mangop (culegere de nuvele), 16 ani necunoscuți din viața lui Isus (nuvelă), Mareșalul Alexandru Averescu. Anii de tinerețe (roman istoric).

Detaliile Produsului

Limba: Română
Apariția: 2012
Compatibil cu: iPhone, iPad, Android, Windows Phone, Kindle
Dimensiunea Fișierului: 4-6 MB
Compatibil cu Kindle: Da

Pareri