Ginecologie

Ginecologie
166,00 MDL (38,86 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Ginecologia, dobandind in ultimii 25 de ani o semnificatie largita si depasind cadrul definitiei clasice, de ramura a medicinei care se ocupa de diagnosticul si tratamentul bolilor aparatului genital feminin, a devenit acea disciplina medicala care se ocupa de intregul sistem de reproducere feminin si functiile acestuia si in care un accent deosebit trebuie pus pe prevenirea bolii si promovarea sanatatii.

Cautand sa raspunda semnalarilor statistice in domeniu "proportia mare a suferintelor genitale fata de restul suferintelor organismului si faptul ca, in medie, 25% din bolnave sunt purtatoare ale unei afectiuni genitale", lucrarea reputatului medic si om de stiinta pledeaza in favoarea unei tehnici exploratorii moderne, a unei cunoasteri a metodelor auxiliare de diagnostic, a simtomatologiei bolilor genitale, a semiologiei, utile in vederea adoptarii unei conduite terapeutice de calitate in asistenta mamei si in combaterea sterilitatii si a infertilitatii, adresandu-se studentilor si medicilor rezidenti, specialistilor in obstetrica-ginecologie si medicilor de familie.

Cuprins:

   • Partea Generală - de la simpton la diagnostic,
   • Elemente de semiologie ginecologică;
   • Elemente de fiziologie reproductivă și patologie
   • Ginecologica;
   • Oncologie Ginecologică;
   • Bibliografie

Despre Autor

Prof. Univ. Dr. Petrache Vartej este seful Clinicii de Obsetrica si Ginecologie a Spitalului Universitar Bucuresti. Doctor in stiinte medicale, este autor si coautor la 5 monografii si peste 200 de lucrari stiintifice. Ca o recunoastere a meritelor sale in activitatea de cercetare stiintifica, a fost ales membru in numeroase societati internationale de prestigiu: Societatea Internationala de Endocrinologie Ginecologica, Societatea Europeana de Investigatii in Obstetrica si Ginecologie, membru de onoare al Societatii Maghiare de Obstetrica si Ginecologie etc.

De asemenea, este presedinte al Societatii de Obstetrica si Ginecologie din Romania, vicepresedinte al Asociatiei de Medicina Perinatala din Romania, presedinte al Societatii de Ginecologie Endocrinologica din Romania si membru corespondent al Academiei de Stiinte Medicale din Romania. Este coordonator al colectivului de autori ai lucrarii Obstetrica fiziologica si patologica (ALL-1996;1997).

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 544
Editura: All
Apariția: 2008
ISBN: 9789735713850
Dimensiuni: 16 x 23 cm
Greutatea: 0.5500

Pareri