Gîndirea Socială. Perspective Fundamentale și Cercetări Aplicate

Gîndirea Socială. Perspective Fundamentale și Cercetări Aplicate
179,00 MDL (44,75 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Lucrarile si perspectivele asupra gindirii sociale s-au multiplicat si diversificat considerabil de aproape patru decenii, de cind notiunea a fost propusa. De la origine, aceasta directie de cercetare privilegiaza atit interventia factorilor sociali in determinarea proceselor de gindire, cit si specificitatea acestor procese in masura in care se refera la obiecte sociale de importanta colectiva.

Cele doua aspecte sint insa fatete complementare ale aceleiasi realitati, asa cum arata studiul mentalitatilor sau cel al memoriei colective. Manualul ofera o tratare comprehensiva si actualizata a temei, menita sa puna in evidenta unitatea de inspiratie si pluralitatea metodologica din cadrul psihologiei sociale.

Cuprins: Memorie, uitare si identitate sociala • Valori si ideologie. Cazul valorilor democratice • Gindire sociala si contradictie • Schemele cognitive de baza: un model de studiere a reprezentarilor sociale • Locul si rolul multimilor • Studiul reprezentarilor transei: reflectii asupra mutatiilor gindirii sociale

Despre Autor

Michel‑Louis Rouquette este profesor de psihologie sociala la Univer­sitatea Paris VIII si director de cercetare la Universitatea Paris V. Dintre volumele publicate amintim La Psychologie politique (1988), La Com­munication sociale (1998), Anatomie des idées ordinaires. Comment étudier les représentations sociales (in colaborare, 2003). A publicat la Polirom „Despre cunoasterea maselor. Eseu de psihologie politica” (2002).

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 344
Editura: Polirom
Apariția: 2010
ISBN: 978-973-46-1645-9
Dimensiuni: 13,5 x 20 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri