Gîndirea Politică Arabă. Concepte-Cheie între Tradiție și Inovație

Gîndirea Politică Arabă. Concepte-Cheie între Tradiție și Inovație
199,00 MDL (49,75 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Problema identitatii colective in lumea arabo-islamica si a expresiei acesteia in plan sociopolitic preocupa atit mediile culturale islamice, cit si pe cele occidentale.

Lucrarea prezinta, dintr-o tripla perspectiva – lingvistica, istorica si politica –, formarea principalelor concepte care definesc dezvoltarea identitara in spatiul arabo-islamic in perioada moderna. O atentie speciala este acordata referintelor istorice si curentelor modernitatii occidentale aplicate lumii arabo-islamice – nationalismul, democratia, libertatea sau laicitatea –, precum si analizei limbajului politic contemporan.

Cuprins: Conceptul de stat in gindirea islamica • Autoritatea in islam: un singur concept, mai multe interpretari • Institutia statului in islam la intilnirea cu modernitatea de tip european • Ideologii care au marcat modernitatea arabo-islamica • Democratia in spatiul arab • Laicitatea si modernitatea arabo-islamica

Despre Autor

Laura Sitaru este lector doctor la Facultatea de Limbi si Literaturi Straine a Universitatii din Bucuresti, sectia de limba araba, unde sustine cursuri de limba araba si civilizatie arabo-islamica. Este absolventa (2002) a aceleiasi facultati, cu specializarea araba-italiana, si a masteratului de Istorie a ideilor si mentalitatilor din cadrul Facultatii de Istorie a Universitatii din Bucuresti (2002-2004). 

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 320
Editura: Polirom
Apariția: 2009
ISBN: 978-973-46-1494-3
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri