Ghidul Nesimțitului [Carte Electronică]

Ghidul Nesimțitului [Carte Electronică]

Preț de Listă: 44,99 MDL (11,25 RON)

Preț: 31,05 MDL (7,76 RON)

Economisești: 13,94 MDL (3,49 RON) (30%)

Preț de Listă: 44,99 MDL (11,25 RON)

Preț: 31,05 MDL (7,76 RON)

Economisești: 13,94 MDL (3,49 RON) (30%)

Acceptăm plata cu LiberCard de la MAIB - plăți în 3 rate cu 0% dobândă!

Carte disponibilă în:

Adresa Telefon Stoc
Bestseller din Chișinău (Telecentru) str. Drumul Viilor 36/1 022-993-992 Stoc limitat

Descriere

Fiindca nesimtitul a devenit o prezenta ubicua si agresiva, fara de care traiul cotidian nu mai poate fi conceput. Ghidul nesimtitului poate fi citit ca un fals tratat de proasta crestere, in masura in care ofera cai de perfectionare celor care nu au ajuns la nivelul suprem de nesimtire.

Dar rostul lui adevarat e sa intampine prin ras cateva dintre smintelile atitudinale din viata noastra la inceput de mileniu. In transportul public sau pe trotuar, la restaurant sau in intimitatea propriului apartament, la biserica sau la teatru, nesimtitul roman corodeaza nervi, provoaca stupori si te impinge spre o vorba a lui Mark Twain: "Omul e singurul animal care roseste. Sau ar trebui s-o faca."

Recenzie

,,O formă particulară de nesimţit sulfuros este călătorul nespuţit. Nu se spală, fiindcă a aflat că săpunul îi şubrezeşte sistemul imunologic, nu îşi dezlipeşte cămaşa de pe corp fiindcă nutreşte superstiţii romantice, rămâne fidel aceleiaşi perechi de şosete o săptămână, dacă nu mai mult, fiindcă e mai comod. Şi în altă parte Paraschivescu afirmă: Nicăieri în lume mirosurile neplăcute nu se bucură de un dozaj mai bun ca în România.

Viziunea catastrofică, situaţia fără ieşire, neputinţa combaterii fenomenului sau a tipologiei respective sunt prezentate într-o hiperbolă subtilă. Bucureştiul devine în această dilatare voită un loc unde cultura sfidării a atins perfecţiunea. De pildă tânărul din Capitală nu poate fi deşurubat de pe scaun sub nicio formă" nu are de gând să-l cedeze unui străin pentru motivul idiot că are optzeci de ani, duce în braţe un copil sau şi-a pus piciorul în ghips. Sau tot aici, a locui la bloc înseamnă a trăi cu nervii în piuneze, cu timpanele sub asediu, cu ochii dilataţi maladiv şi cu blestemul în colţul gurii.” -- http://www.bookblog.ro/altele/ghidul-nesimtitului-2/

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Limba: Română
Editura: Humanitas
Apariția: 2010
ISBN: 978-973-50-2880-0
Compatibil cu: iPhone, iPad, Android
Pagini Ediție Print: 192

Pareri