Ghidul microbilor - cum să ne ferim de virusuri, ciuperci, bacterii şi paraziţi

Mai multe poze

Ghidul microbilor - cum să ne ferim de virusuri, ciuperci, bacterii şi paraziţi

Preț de Listă: 138,00 MDL (34,50 RON)

Preț: 69,00 MDL (17,25 RON)

Economisești: 69,00 MDL (17,25 RON) (50%)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Descrierea Cărții

Autoarea ne poartă într-un periplu pe holurile companiei Microbii S.A., o corporaţie globală care se extinde şi se dezvoltă de milioane de ani, cu scopul de a stăpâni lumea. Dr. Henry ne dezvăluie cele mai des întâlnite mituri cu privire la microbii dăunători, dar şi la cei benefici pentru sănătate.

Prin prisma istoriei afecţiunilor provocate de microbi ? transmisibili pe calea aerului, a apei sau prin intermediul alimentaţiei ?, precum şi a informaţiilor de ultimă oră din domeniul medical, ghidul de faţă oferă o perspectivă cuprinzătoare şi bine documentată asupra evoluţiei celor mai frecvente boli şi a metodelor de prevenire a acestora.

În mod paradoxal, într-o lume în care suntem bombardaţi zi de zi cu informaţii medicale de tot soiul şi agresaţi de campaniile publicitare ale companiilor farmaceutice care promit leacuri-minune pentru orice suferinţă, a devenit din ce în ce mai greu să înţelegem de ce ne îmbolnăvim şi care sunt cauzele infecţiilor supărătoare de care, uneori, scăpăm atât de greu.

Aflăm astfel, de pildă, care sunt diferenţele esenţiale dintre virusuri şi bacterii, şi de ce antibioticele nu funcţionează câtuşi de puţin în cazul celor dintâi; sau ce riscuri presupune o banală vizită la un salon de înfrumuseţare şi la ce pericole ne putem expune chiar şi atunci când ne facem cumpărăturile la un supermarket de încredere.

Dar, ne linişteşte autoarea, foarte multe boli provocate de microbi pot fi evitate dacă urmăm cu sfinţenie regulile de bază pe care le cunoaştem din copilărie, însă, din păcate, le uităm atât de des: să ne spălăm temeinic pe mâini, să ducem mâna la gură când tuşim şi să rămânem acasă când avem febră. Căci „apa, săpunul şi bunul-simţ sunt cei mai buni dezinfectanţi”.

Recenzie

„Documentat temeinic şi excelent scris, ghidul de faţă oferă sfaturi preţioase pentru a ne ajuta să ne păstrăm sănătatea într-un univers dominat de microbi.” - Winnipeg Free Press

Despre Autoare

Dr. Bonnie Henry este un reputat epidemiolog, se ocupă îndeosebi de prevenirea şi monitorizarea epidemiilor din întreaga lume, ocupând, printre altele, funcţia de director al secţiei de urgenţe de sănătate publică din cadrul Centrului de Prevenire şi Control al Bolilor din British Columbia. A publicat articole în numeroase publicaţii de specialitate şi este adesea invitată în emisiuni TV ca expert în epidemiologie.

Detaliile Produsului

Titlu Original: Soap and water & common sense: the definitive guide to viruses, bacteria, parasites and disease
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 216
Editura: Litera
Apariția: 2010
ISBN: 978-973-675-851-5
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.2500

Pareri