Germana pentru Germania

Mai multe poze

Germana pentru Germania
216,00 MDL (54,00 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Conceputa ca un manual de conversatie, cartea include, pe linga notiunile gramaticale de baza (substantivul, adjectivul, numeralul, pronumele, verbul), expresii frecvent folosite in comunicare, ca si informatii despre cultura, institutiile, relatiile sociale si obiceiurile din Germania. Autorii impartasesc din propria experienta celor care, dupa ce si­-au insusit principalele cunostinte de gramatica a limbii germane, intentioneaza sa mearga in Germania, oferindu-­le astfel nu numai mijloacele de a intelege aceasta limba, ci si posibilitatea de a intra in dialog, in situatii de comunicare dintre cele mai diverse.

Cuprins: Alimentatia • Circulatia • Concediul si timpul liber • Cultura • Locuinta • Munca • Scoala

Despre Autori

Octavian Nicolae este doctor in literatura germana al Universitatii Bucuresti. Lucrari publicate in Germania: Kontrastive Grammatik deutsch-rumänisch (Groos Verlag, Heidelberg), Sprachführer Rumänisch (Langenscheidt, München). La Editura Polirom a publicat Gramatica contrastiva a limbii germane (vol. I, „Vocabularul”, 2000, 2004; vol. II, „Morfologia si sintaxa”, 2001), Dictionar de gramatica a limbii germane (2002), Limba germana. Prima ta gramatica (2003), Germana pentru Germania (in colaborare, 2004), Willkommen! Manual de conversatie in limba germana (2005), Dictionar de buzunar german-roman/roman-german (in colaborare, 2009), Dictionar german-roman (2010).

Gertrud Nicolae (n. 1951, Halchiu, judetul Brasov). Studii de germanistica si anglistica la Bucuresti si Iasi, asistenta la Catedra de Limbi Moderne a Universitatii Politehnice „Gh. Asachi”, Iasi. Autoare si coautoare la mai multe cursuri practice de limba germana pentru studentii politehnisti. A tradus din germana „Moara fermecata” de Otfried Preussler, aparuta la Editura Polirom. Din 2000, stabilita in Germania; a lucrat intr-o editura, in special in prelucrarea automata a graficii publicitare. Din 2001, profesor delegat la Scoala Europeana Pristina (Kosovo).

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 336
Editura: Polirom
Apariția: 2004
ISBN: 973-681-452-1
Dimensiuni: 16 x 23,5 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri