Geografia Republicii Moldova. Clasele a 8-a - 9-a. Olimpiadele Republicane. Subiecte. Partea 1

Mai multe poze

Geografia Republicii Moldova. Clasele a 8-a - 9-a. Olimpiadele Republicane. Subiecte. Partea 1
31,00 MDL (6,23 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Dragi prieteni,

Salutăm dorinţa voastră de a cunoaşte ce subiecte au rezolvat elevii-participanţi la olimpiadele republicane de geografie în ultimii ani, la Geografia Republicii Moldova.

Subiectele incluse în lucrarea de faţă sînt alcătuite în mod diferit.

Unele sînt mai simple, altele - mai dificile. Majoritatea subiectelor incluse au fost redactate în urma testării lor nu numai la olimpiadele republicane, ci şi după încheierea olimpiadelor, în multe instituţii de învăţămînt.

Deseori, pentru acelaşi conţinut sînt indicate mai multe variante de subiecte aplicate în ani diferiţi: întrebări cu alegerea răspunsului corect dintre cîteva opţiuni, întrebări cu răspuns scurt, descrierea obiectelor, fenomenelor şi proceselor geografice, completarea hărţii, alcătuirea şi completarea schemelor şi a tabelelor, construirea şi analiza diagramelor etc.

în timpul căutării şi alcătuirii răspunsurilor, consultaţi manualele şcolare, Atlasul geografic şcolar şi alte surse suplimentare de informare. Astfel, vă veţi forma deprinderi de cercetare, de explicare a relaţiilor cauzale atît dintre componentele, procesele şi fenomenele naturii, cît şi dintre natură şi activitatea umană. în acelaşi timp, vi se oferă posibilitatea să răspundeţi direct pe lucrare, realizînd cerinţele fiecărui subiect.

La unele dintre subiecte, cele cu alegerea variantei corecte de răspuns dintre cîteva opţiuni, la sfîrşitul fiecărei teme, sînt indicate şi răspunsurile.

Ca şi colegii voştri, participanţi la olimpiadele republicane de geografie, în ani diferiţi, citiţi atent, fără grabă, subiectele de mai jos şi căutaţi răspunsul corect. Mult succes!

Fie ca mereu să vă însoţească cuvintele care i-au susţinut şi pe participanţii la olimpiadele republicane de geografie - ciipe care şi pentru organizatori, şi pentru profesorii voştri, dar şi pentru elevi, au fost muncă şi emoţii de neuitat:

Căutaţi!

Şi veţi găsi!

învăţaţi-vă să pierdeţi!

Şi iar veţi cuceri!

Chiar dacă aţi învins, neapărat continuaţi să luptaţi!

Şi dacă nu voi aţi învins - tot CONTINUAŢI! -- Autorul

Detaliile Produsului

Grupa de Vârstă: 13-18 ani
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 112
Editura: Arc
Apariția: 2006
ISBN: 978-9975-61-417-7
Dimensiuni: 16,5 x 24 cm
Greutatea: 0.2000

Pareri