Geniul și Zeița (Top 10+)

Mai multe poze

Geniul și Zeița (Top 10+)
114,00 MDL (22,91 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Traducere din limba engleza si note de Viorica Boitor.

Geniul si zeita rememoreaza citeva evenimente importante din viata protagonistului, fizicianul John Rivers. Acesta este singurul care mai poate face lumina intr-o serie de evenimente tragice, survenite pe vremea cind se bucura de afectiunea si aprecierea mentorului sau, Henry Maartens, si mai ales ale sotiei acestuia, Katy, femeia fara de care genialul Henry se simte pierdut.

Pentru adolescentul Rivers, crescut dupa principii spartane de o mama habotnica, rastimpul petrecut in sinul excentricei familii Maartens reprezinta o aventura spirituala exploziva, cu urmari care-i vor marca intreaga viata.

Recenzii
 
”Huxley este un autor atipic [...] intransigent, deloc blind cu conventiile sociale, cu ceea ce am putea numi impostura sociala, dar si personala.

In Geniul si zeita este redat un traseu invers de recuperare a unui Paradis pierdut: nu prin pocainta, ci prin senzualitate este posibila aceasta recuperare. Aldous Huxley aduce in prim-plan un paradox care nu este intr-atit de greu de conceput, dar care, dintr-o perspectiva eronata, cea a logicii comune, poate parea fara iesire. In acest joc al perspectivelor consta, cred eu, geniul lui Huxley, cu asupra de masura vizibil in Geniul si zeita.”-- Adina Dinitoiu

Despre Autor

Aldous Huxley (1894-1963) s-a nascut in orasul englez Godalming, comitatul Surrey, intr-o familie cu o indelungata traditie intelectuala. In 1908 si-a inceput studiile la Eton College, iar dupa o intrerupere de doi ani (pricinuita de o grava afectiune oculara) le-a continuat la Balliol College, Oxford, unde a si predat pentru scurt timp literatura. Si-a facut debutul in 1916, cu volumul de versuri Roata in flacari (The Burning Wheel).

Patru ani mai tirziu, in 1920, i-a aparut primul volum de povestiri, Limbo, urmat – la doar un an – de primul roman, Galben de crom (Chrome Yellow). Huxley a publicat de-a lungul vietii numeroase romane, volume de povestiri, eseuri si poezii, scenarii de film si biografii, carti de filosofie, jurnale de calatorii si carti pentru copii, fiind considerat unul dintre cei mai reprezentativi si mai influenti scriitori ai secolului XX. In 1959, scriitorul a fost distins cu Premiul pentru Merit al Academiei Americane de Arte si Litere.

La Editura Polirom au aparut pina in prezent romanele: Minunata lume noua. Reintoarcere in minunata lume noua (2003), Punct contrapunct (2003), Orb prin Gaza (2009), Geniul si zeita (2009), Cintec de lebada (2010), Insula (2011), Minunata lume noua (2011), Dans grotesc (2013) si volumul de eseuri Portile perceptiei. Raiul si iadul (2012).

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 204
Editura: Polirom
Apariția: Februarie 2013
ISBN: 978-973-46-3352-4
Dimensiuni: 10,6 x 18 cm
Greutatea: 0.4500

Pareri