Geneza. Din tainele creaţiei

Geneza. Din tainele creaţiei

Preț de Listă: 160,00 MDL

Preț: 80,00 MDL

Economisești: 80,00 MDL (50%)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Lucrarea grupeaza un ciclu de unsprezece conferinte tinute de Rudolf Steiner la Munchen intre 16 si 26 august 1910 avand ca tema cele sase zile ale Creatiei revelate de Cartea I a lui Moise.

Sprijinindu-se pe datele pe care le ofera Stiinta spirituala autorul incearca sa patrunda sensul adanc al Genezei incepand cu primele ei versete si urmarind evenimentele celor sase zile ale Creatiei asa cum se desprind ele din textul biblic culminand cu aparitia fiintei umane ca o incununare a intregului proces evolutiv.

 

Despre Autor


 

Rudolf Steiner (n. 25/27 februarie 1861, Donji Kraljevec, pe atunci Austria, în prezent Croația – d. 30 martie 1925, Dornach, Elveția) a fost un filosof, esoterist, artist, pedagog și gânditor social austriac, fondator al antroposofiei, pedagogiei Waldorf, euritmiei, agriculturii biodinamice și medicinei antroposofice.

A inițiat concepția despre tripartiția socială, economia asociativă și a proiectat mai multe clădiri după principiile arhitecturii organice, între care cea mai cunoscută este Goetheanum, sediu al Universității Libere pentru Știință Spirituală și Societății Antroposofice Generale.

Steiner a avut o amplă activitate ca filosof, conferențiar și om de cultură, susținând numeroase prelegeri în diferite localități din Europa, inclusiv una în anul 1889 la Sibiu, aflat pe atunci în cadrul Imperiului Austro-Ungar. În 1891 își obține doctoratul în filosofie la Universitatea din Rostock, Germania, iar mai târziu devine secretarul general al secțiunii germane a Societății Teosofice, cu toate că avea rezerve asupra misticismului oriental promovat de aceasta. Începând cu această perioadă începe să vorbească despre posibilitatea cercetării nemijlocite a lumii spirituale suprasensibile prin intermediul metodelor științei spirituale, descrise de el într-o serie de cărți și conferințe.

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 160
Editura: Univers Enciclopedic Gold
Apariția: Mai 2010
ISBN: 978-606-8162-61-4
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.2300

Pareri