Genetică Medicală

Genetică Medicală
658,00 MDL (164,50 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Editia a II-a revazuta si adaugita.
 
Cuvint inainte de Mircea Malita si Nicolae Cajal
 
In interval relativ scurt care s-a scurs din momentul publicarii primei editii a cartii de Genetica medicala, in acest domeniu s-au produs progrese tehnice si stiintifice importante. Numeroasele achizitii privind structura si functia genomului uman au consecinte si aplicatii majore in teoria si practica medicala, ce inaugureaza era genomicii in medicina. Medicina genomica este o medicina individualizata, in esenta predictiva, personalizata si preventiva. Autorii au procedat la o revizie completa a textului primei editii si mai ales la actualizarea lui.
 
Cartea isi pastreaza larga adresabilitate a problemelor pentru medici din diferite specialitati, rezidenti, studenti si, in contextul integrarii medicinii genomice in practica medicala, devine un instrument esential pentru a obtine cunostinte, vocabular si mai ales un concept larg despre rolul genomicii in medicina pentru a evita riscurile de a nu intelege medicina viitorului apropiat.
 
Impozanta lucrare de Genetica medicala, un adevarat tratat, inspira respect si apreciere pentru staruinta si competenta cu care un corp de elita stiintifica aduce contributii semnificative si pretioase la dezvoltarea acestui domeniu”-- Cuvint inainte de academician Mircea Malita.
 
Din cuprins: Structura si organizarea celulara a ADN • Structura genelor si genomului uman • transmiterea informatiei ereditare • Variabilitatea genetica • Bolile genetice si medicina genomica • Bolile cromozomiale, monogenice, mitocondriale, multifactoriale • Genetica dezvoltarii si anomaliile congenitale • Retardul mental • Genetica bolii canceroase • Profilaxia bolilor genetice • Abordari genetice in tratamentul bolilor umane • Probleme si dileme etice in genetica medicala
 
Despre Autor
 
Mircea Covic (n. 1941) este profesor universitar de genetică umană la Facultatea de Medicină a Universităţii de Medicină şi Farmacie „Gr.T. Popa” Iaşi şi directorul Centrului de Patologie Genetică Iaşi. Studiile universitare (Facultatea de Medicină Iaşi şi Facultatea de Biologie Iaşi), numeroasele specializări în ţară şi străinătate (Paris, Lyon, Marseille, Nancy, Leuven, Moscova), activitatea practică în domeniul geneticii clinice (medic primar) şi activitatea de cercetare i-au adus o meritată reputaţie în acest domeniu, fiind ales preşedintele Societăţii Romane de Genetică Medicală şi membru al unor societăţi internaţionale (ESHG, ISHG, ECA).
 
Dragoş Ştefănescu (n. 1939) a început carieră ştiinţifică în laboratorul de genetică al Institutului de Medicină Legală Bucureşti şi a continuat-o la Institutul de Patologie şi Genetică „Victor Babeș”, unde a condus, timp de 15 ani, Departamentul de Genetică Medicală. Între anii 1990 şi 1993 a fost director ştiinţific al acestui institut. Din 1998 este şef al laboratorului de genetică din Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici”, iar din 1999 a devenit profesor de genetică la Universitatea de Medicină şi Farmacie Târgu Mureş.
 
Ionel Sandovici (n. 1972) a absolvit Facultatea de Medicină a Universităţii de Medicină şi Farmacie „Gr.T. Popa” Iaşi şi este asistent universitar la Catedra de Genetică Umană a aceleiaşi facultăţi, rezident în Oncologie Medicală şi doctorand în Genetică Medicală. Între februarie 2001-februarie 2004 a urmat studii postdoctorale la Temple University, Philadelphia, USA, iar în prezent este cercetător la Babraham Institute, Cambridge, UK (din martie 2004), domeniul principal de cercetare fiind rolul amprentării genetice în fiziologia şi patologia umană.

Detaliile Produsului

Coperta: Copertă tare
Pagini: 750
Editura: Polirom
Apariția: 2011
ISBN: 978-973-46-1960-3
Dimensiuni: 21 x 29,5 cm
Greutatea: 1.1000

Pareri