Generalul Armatei Moarte (Top 10+) [Carte de Buzunar]

Generalul Armatei Moarte (Top 10+) [Carte de Buzunar]
129,00 MDL (32,25 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Cel mai cunoscut roman al lui Kadare, Generalul armatei moarte a fost tradus în peste 40 de limbi. Romanul a inspirat trei ecranizări, cea mai reuşită fiind cea franceză (1984), cu Michel Piccoli şi Anouk Aimée în rolurile principale.

În furtunoşii ani ’60, un general italian şi un preot sunt trimişi în Albania să aducă în patrie rămăşiţele soldaţilor morţi în al Doilea Război Mondial. Pe măsură ce timpul trece şi osemintele celor morţi se adună, cei doi vor ajunge să-şi descopere adevăratele instincte. Dacă la începutul misiunii generalul pare mânat de un exacerbat simţ al datoriei, încetul cu încetul, odată cu evoluţia romanului, manifestările inumane, cruzimea şi izbucnirile paranoice vor lua locul unei măşti bine construite de-a lungul unei vieţi.

Recenzie

”Făcând bilanţul, acest prim roman (căruia, printre altele fie spus, i-a plăcut să treacă des prin tipar – există în varianta a peste 40 de limbi) al scriitorului albanez Ismail Kadare nu afişează maniere controversate şi nici nu îndurerează peste măsură pentru că nu e de tip vizual şi pentru că nici nu se aruncă în investigări patetice ale unui material ce putea foarte bine să se preteze la aşa ceva. În schimb, ce oferă cele 200 şi ceva de pagini este reacţia îngheţată în perplexitate a celui care reuşeşte să înţeleagă şi să simtă severitatea războiului, suficient cât să stârnească 3 ecranizări, cea pentru care pledează cei mai mulţi fiind cea din 1983, cu Marcello Mastroianni, Anouk Aimee şi Michel Piccoli.” - Anca Roman, AltIasi.ro

Despre Autor

Ismail Kadare s-a născut la 26 ianuarie 1936, la Gjirokaster, un mic orăşel din sudul Albaniei. A absolvit Facultatea de Filologie la Tirana, apoi şi-a continuat studiile literare la Moscova, la Institutul de Literatură Maxim Gorki, unde a fost coleg cu marii scriitori sovietici ai epocii. A debutat cu poezie, primele sale două volume (Visări juvenile, 1954 şi Melancolie, 1957) anunţând deja un talent de excepţie. Saltul la proză a fost făcut cu romanul Generalul armatei moarte (1963), considerat una dintre primele douăzeci de cărţi ale deceniului şapte. Au urmat alte romane care i-au consolidat faima internaţională: Cetatea, Cronica în piatră, O capitală în noiembrie, Iarna marii însingurări şi Concert la sfârşit de toamnă. Între 1990 şi 2001 a locuit la Paris, perioada în care a publicat romanele Piramida, Umbră, Spiritus, Florile reci din martie s.a., precum şi câteva cărţi de memorialistica.

Detaliile Produsului

Titlu Original: Gjenerali i Ushtrisë së vdekur
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 528
Editura: Polirom
Apariția: 2011
ISBN: 978-973-46-2284-9
Dimensiuni: 10,6 x 18 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri

Bestseller.md îți mai recomandă: