Gemenele

Gemenele
162,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Descriere

Nascute in Cologne, Germania, Lotte si Anna, doua surori gemene, sunt de nedespartit. Asta doar pana la varsta de 6 ani, cand mama le moare si tatal se imbolnaveste de tuberculoza. Dupa scurt timp le moare si tatal, iar Lotte, si ea bolnava de tuberculoza, este luata de catre rudele din Olanda, iar Anna, fetita cea puternica si sanatoasa, este trimisa la ferma de porci a bunicului. Scrisorile lui Lotte nu ajung niciodata la Anna care trudeste din greu la ferma.

Despartite 60 de ani de rude si de cel de al Doilea Razboi Mondial, cele doua surori se intalnesc intamplator intr-un centru de sanatate din Belgia. Vor descoperi lucrurile de care au fost private atat de mult timp.

Gemenele este o lectie de istorie, dar si o drama de familie sfasietoare.

Cartea a fost adăugată în lucrarea "1001 de Cărți de Citit Într-o Viață", coord. Peter Boxall

Recenzie

Gemenele Anna şi Lotte, separate din fragedă copilărie, mai întâi de moartea ambilor părinţi, la scurt timp unul după altul, apoi de boală, certuri de familie şi, în final, de cel de-al Doilea Război Mondial, se întâlnesc întâmplător, la vârsta de 74 de ani, într-o staţiune balneo-dimaterică. Neaşteptata întâlnire produce emoţii opuse celor două femei: Anna, sora germană, în copilărie prost tratată de familia sa adoptivă şi care de atunci i-a pierdut din cauza războiului şi împrejurărilor pe toţi cei ce îi ofereau sentimentul stabilităţii şi apartenenţei, îşi îmbrăţişează cu pasiune sora regăsită.

Lotte, crescută în Olanda, de rudele mai îndepărtate ale familiei, nutreşte o ură adânc înrădăcinată faţă de fosta sa patrie şi tratează avansurile entuziaste ale surorii sale cu suspiciune şi dispreţ.

Tessa de Loo dă cuvântul milioanelor de germani acuzaţi în faţa tribunalului istoriei de consimţământ pasiv faţă de genocid. Cu Anna se conturează un portret al cetăţeanului simplu, care este foarte diferit de cel sancţionat de istorie. întrebări cu un impact mult mai larg sunt contrapuse acestei teme. Cât din energiile şi resursele noastre este permis să cheltuim pentru noi înşine şi cât trebuie să păstrăm pentru alţii, chiar dacă suntem confruntaţi cu necesităţi personale şi adversităţi groaznice?

Pot fi afecţiunea şi legăturile din copilărie reînnoite după trecerea unei jumătăţi de secol de nepăsare şi neînţelegere? Romanul nu oferă un răspuns clar, dar problemele pe care le pune revin periodic în minte, mult timp după lectura ultimei pagini.

-- ”1001 de Cărți de Citit Într-o Viață", coord. Peter Boxall

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Titlu Original: De tweeling
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 474
Editura: Rao
Apariția: Septembrie 2011
ISBN: 978-606-8255-06-4
Dimensiuni: 11 x 18 cm
Greutatea: 0.4600

Pareri