Frații Karamazov (Top 10+) [Carte de Buzunar]

Frații Karamazov (Top 10+) [Carte de Buzunar]

Preț de Listă: 197,00 MDL

Preț: 157,60 MDL

Economisești: 39,40 MDL (20%)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 299 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Descriere

Traducere si note de Ovidiu Constantinescu si Isabella Dumbrava.
 
Fratii Karamazov, cel din urma si cel mai complex roman al lui Dostoievski, este in acelasi timp povestea scrisa magistral a unui paricid si o meditatie filosofica asupra intrebarilor esentiale ale umanitatii: existenta lui Dumnezeu, liberul-arbitru, natura colectiva a vinei si consecintele dezastruoase ale rationalismului. Intruchipind patru ipostaze fundamentale ale individului, fratii Karamazov au, fiecare, motive bine intemeiate, desi de naturi diferite, sa-si ucida tatal, mosierul Fiodor Pavlovici Karamazov, care duce o viata amorala si desfrinata.
 
Moartea neasteptata a acestuia arunca suspiciuni asupra tuturor celor patru frati si da nastere la numeroase teorii, Dostoievski exploatind cu o abilitate remarcabila filonul politist al povestii, ce creeaza un suspans capabil sa sustina intreaga structura romanesca.

Recenzii

”Fratii Karamazov este un regal literar, care poate fi citit si ca un roman politist, dar si ca o cronica de familie, fresca sociala sau mod de a privi relatia cu Dumnezeu. Asa cum spuneam la inceput, poate parea o nebunie sa citesti asa ceva astazi, dar este o aventura care merita, pentru ca este vorba despre literatura de calitate.” -- Constantin Pistea, 3 decembrie 2012, pe constantinpistea.wordpress.com

 

Vezi Trailerul Ecranizării


Despre Autor

F.M. Dostoievski (1821-1881), unul dintre cei mai importanţi şi mai influenţi scriitori ai lumii, s-a născut la Moscova, unde tatăl său a lucrat o vreme ca medic la Spitalul Mariinski.

În 1846, după o serie de încercări literare lipsite de succes, a publicat romanul epistolar Oameni sărmani, atrăgând imediat atenţia criticilor, care au văzut în el un nou Gogol. Momentul crucial al vieţii scriitorului l-a reprezentat anul 1849, când a fost arestat şi condamnat la moarte pentru legăturile sale cu un grup subversiv de intelectuali liberali din Cercul Petrasevski. Abia în ultima clipă, sentinţa i-a fost comutată de către țar la deportare şi muncă silnică.

După patru ani de ocnă, urmaţi de alţi cinci de serviciu militar obligatoriu în Regimentul Siberian, a revenit la Sankt Petersburg şi şi-a reluat activitatea literară. Influenţat şi îmbogăţit de experienţele din această perioadă, a început să scrie masiv, publicând romanele Crimă şi pedeapsa (1866), Idiotul (1868-1869), Demonii (1871-1872) şi Fraţii Karamazov (1879-1880), unde Dostoievski atinge deplină maturitate literară.

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Titlu Original: Братья Карамазовы
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 972
Editura: Polirom
Apariția: 2011
ISBN: 978-973-46-2170-5
Dimensiuni: 10,6 x 18 cm
Greutatea: 0.9900

Pareri

Bestseller.md îți mai recomandă: