Fundamentele Educației Interculturale. Diversitate, Minorități, Echitate

Fundamentele Educației Interculturale. Diversitate, Minorități, Echitate
180,00 MDL (45,00 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Prin cele sase capitole ale sale, lucrarea reprezinta o tratare monografica, teoretic-aplicativa a interculturalismului in educatie. Sint abordate teme specifice domeniului precum culturi in contact, diversitatea culturala, minoritatile, stereotipurile culturale, competenta interculturala, curriculumul intercultural, pedagogia diversitatii etc.

Volumul se recomanda prin tripla sa deschidere catre practicieni (cadre didactice, pentru care exista multiple sugestii concrete, idei practice, analize de continut etc.), decidenti, responsabili de elaborarea politicilor educationale specifice (de exemplu, sugestii de constructie curriculara, de dezvoltare de programe de pregatire pentru cadrele didactice etc.), teoreticienii domeniului si studentii facultatilor de profil.

Cuprins: Cultura si culturi – interactiuni si beneficii • De la competenta culturala la competenta interculturala • Evolutia si dezvoltarea abordarilor interculturale in educatie • Programe centrate pe continuturi. Curriculum intercultural • Scoala interculturala – implicatii pentru elevi, profesori, comunitate • Formarea cadrelor didactice pentru interculturalitate – o optiune justificata

Despre Autor

Anca Nedelcu este lector universitar doctor la Catedra de Pedagogie a Facultatii de Psihologie si Stiintele Educatiei, Universitatea din Bucuresti. Din 2003, este sefa Departamentului Sanse Egale prin Educatie din cadrul Centrului Educatia 2000+. Dintre volumele publicate, amintim: Managing Adult Education Institutions (in colaborare, 2003) si Invatarea interculturala in scoala (2004).

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 208
Editura: Polirom
Apariția: 2008
ISBN: 978-973-46-1173-7
Dimensiuni: 16 x 23,5 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri

Bestseller.md îți mai recomandă: