Fundamente de Psihologie Evoluționistă și Consiliere Genetică. Integrări ale Psihologiei și Biologiei

Fundamente de Psihologie Evoluționistă și Consiliere Genetică. Integrări ale Psihologiei și Biologiei
216,00 MDL (54,00 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Psihologia si biologia alcatuiesc un cuplu stiintific capabil de o abordare comprehensiva a naturii umane. Dezvoltarile din psihologie (cognitivismul) si biologie (genomica si evolutionismul) au creat premisele aparitiei unor noi discipline interrelate, cu un urias potential in intelegerea procesului evolutiv al speciei umane si a starii de sanatate sau boala.

Adresat specialistilor clinicieni, cercetatorilor si studentilor, volumul expune domeniile de frontiera ale psihologiei si biologiei - psihologia evolutionista si consilierea genetica-, in premiera pentru Romania si intr-un cadru integrativ, ancorat in cele mai recente dezvoltari teoretico-metodologice cu impact pentru cercetarea si practica (promovarea sanatatii si tratamentul patologiei) din aceste discipline emergente.

Cuprins: Fundamente ale teoriei evolutioniste • Fundamente ale psihologiei evolutioniste • Aplicatii ale psihologiei evolutioniste • Fundamente de genetica umana • Construirea pedigriului • Testarea genetica • Consilierea genetica: fundamente • Aplicatii ale consilierii genetice

 Recenzie

”Volumul colectiv Fundamente de psihologie evolutionista si consiliere genetica merita toata atentia pentru provocarile sale, fiind scris sub forma unui tratat stiintific, la un nivel destul de specializat, dar inteligibil si pentru profanii interesati de biologie si psihologie.” - ***, , Radio Romania Cultural, in cadrul emisiunii „Dosarele Psi”, 9 iunie 2007

Despre Autor 

Daniel David este profesor „Aaron T. Beck” univ. dr., seful Catedrei de Psihologie Clinica si Psihoterapie a Universitatii „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca, presedintele Colegiului Psihologilor din Romania, Filiala Cluj, si psiholog principal in psihologie clinica si psihoterapie. A facut studii postdoctorale in psihologie clinica si psihopatologie (incluzind hipnoza si hipnoterapie) la Mount Sinai School of Medicine din New York si a parcurs un program de formare in psihoterapii cognitive si comportamentale la Albert Ellis Institute (SUA) si Academy of Cognitive Therapy (SUA).

Complementar, a facut un stagiu de pregatire in terapii dinamic-psihanalitice si umanist-existentiale la Tennessee University Psychological Clinic si in metodologia cercetarii avansate la SUNY at Binghamton (SUA).Este director al Centrului Roman de Psihoterapie Cognitiva si Rational-Emotiva si Comportamentala, presedinte al Asociatiei Romane de Psihoterapii Cognitive si Comportamentale si al International Institute for the Advanced Studies of Psychotherapy and Applied Mental Health. In 2005 a fost consilier pe probleme de cercetare al ministrului Educatiei si Cercetarii.

De acelasi autor, la Editura Polirom au mai aparut Psihologie clinica si psihoterapie. Fundamente (2006), Metodologia cercetarii clinice. Fundamente (2006) si Tratat de psihoterapii cognitive si comportamentale (2006).

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 264
Editura: Polirom
Apariția: 2007
ISBN: 978-973-46-0612-2
Dimensiuni: 16 x 23,5 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri