Frunze de dor

Frunze de dor
99,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore
  • În Moldova: 2-3 zile

Grăbește-te, produs cu stoc limitat!

    • 17 persoane au cumpărat acest produs.

Produse Asemănătoare

Bifează produse pentru a le adăuga în coșul de cumpărături sau selecteaza toate

Descriere

Frunze de dor este primul roman al scriitorului și academicianului basarabean Ion Druță. A apărut în anul 1957, deși a fost terminat și prezentat pentru tipărire doi ani mai devreme.
Romanul “Frunze de dor” cuprinde o perioadă scurtă din primavară pînă în toamna anului 1945, ultimile luni de război şi primele luni de pace. E un răstimp bogat în evenimente de importanţă cardinală pentru om şi pentru ţară: sfîrşitul războiului, întoarcerea la munca paşnică, cicatrizarea unor răni sufleteşti. Timpurile sînt grele dar viaţa şi tinereţea triunfă – tinerii de 16-17 ani muncesc în ogoare, trăiesc primele iubiri şi drame, dansează la club... îşi primesc viaţa.

 

A avut parte de 12 (douăsprezece) ediții, mai multe decât ale oricărui scriitor din Basarabia.

„Îmi amintesc cum odată, seara tîrziu, terminam de citit Frunze de dor. Cînd am aflat că Gheorghe s-a despărţit de Rusanda, şi a plecat nepetrecut, doar Domnica şi Scridon au venit la gară, am început să plîng în gura mare… Era pe la miezul nopţii. Am trezit toată casa. Ce s-a întîmplat?! Zic - Gheorghe s-a despărţit de Rusanda.” --Tatiana Cojocaru, Donduşeni


„Druţă rîde şi plînge împreună cu eroii săi, el concepe viaţa ca o nesfîrşită sărbătoare. Pe acest concept e zidit totul.” -- Vasile Coroban

„Acolo, în Moldova, toate au pornit de la Frunze de dor.” -- Eugeniu Coşeriu

 

Despre Autor


 

Ion Druță (n. 3 septembrie 1928, satul Horodiște, Județul Soroca, în prezent în raionul Dondușeni, Republica Moldova) este un scriitor moldovean. A absolvit școala de silvicultură și Cursurile superioare de pe lângă Institutul de Literatură "Maxim Capsa" al Uniunii Scriitorilor din U.R.S.S.. Din 1960 locuiește la Moscova, Rusia.

Din 1987 Ion Druță este președinte de onoare al Uniunii Scriitorilor din Moldova, post în care a fost ales unanim la Adunarea Generală a scriitorilor. În 1967, pentru piesa "Casa Mare", nuvela "Ultima lună de toamnă" și romanul "Balade din câmpie" (prima parte a dilogiei "Povara bunătății noastre"), Ion Druță a primit Premiul de Stat al R.S.S. Moldovenești.

A fost ales membru de onoare al Academiei Române, membru titular al Academiei de Științe a Republicii Moldova (la 30 decembrie 1992). A fost inclus în lista celor 10 scriitori din lume pentru anul 1990 ("Moldova Literară" din 26 iulie 1995). 

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 190
BRAND: Cartier
Apariția: 2018
ISBN: 9789975863049
Dimensiuni: 13 x 20 cm

Pareri

Bestseller.md îți mai recomandă: