Frumoasele Străine [Carte Electronică]

Frumoasele Străine [Carte Electronică]

Preț de Listă: 67,99 MDL (17,00 RON)

Preț: 46,91 MDL (11,73 RON)

Economisești: 21,08 MDL (5,27 RON) (31%)

Downloadează Gratuit un Fragment (Ediția Print)
Ediție Print (PDF)
    • 9 persoane au cumpărat acest produs.

Preț de Listă: 67,99 MDL (17,00 RON)

Preț: 46,91 MDL (11,73 RON)

Economisești: 21,08 MDL (5,27 RON) (31%)

Achită online cu LiberCard în 3 rate cu 0%!

Descriere

Umorul, satiricul şi grotescul au fost dintotdeauna, în volumele sale de versuri, în Levantul şi-n Orbitor, în Enciclopedia zmeilor şi-n De ce iubim femeile, a doua coardă la arcul lui Mircea Cărtărescu, alături de cea onirică şi vizionară.

În Frumoasele străine ele sunt coarda dintâi. Puţine cărţi din literatura română de azi îi pot sta alături ca naturaleţe a povestirii şi ca ubicuitate a comicului, întins pe toate registrele, de la zâmbetul discret la râsul cu lacrimi.

Recenzie

,,Umorul, satiricul și grotescul au fost dintotdeauna, în volumele sale de versuri, în Levantul și-n Orbitor, în Enciclopedia zmeilor și-n De ce iubim femeile, a doua coardă la arcul lui Mircea Cărtărescu, alături de cea onirică și vizionară. În Frumoasele străine ele sunt coarda dintâi. Puține cărți din literatura română de azi îi pot sta alături ca naturalețe a povestirii și ca ubicuitate a comicului, întins pe toate registrele, de la zâmbetul discret la râsul cu lacrimi.
Cele trei povestiri unite de aceeași voce narativă, destinsă si firească, sunt filme cu camera în mână, fără nici o emfază, mizând pe sinceritate și simplitate. Sunt road movies, mai scurte sau mai lungi, cu scriitori, artiști vizuali, polițiști și criminali, studente și responsabili culturali, fantome și cineaști, risipiți într-o lume mereu surprinzătoare.

Inițial, micile proze au fost scrise pentru revista „Șapte Seri” și sub ideea că „indiferent că nu mai ai inspirație și idei, în fiecare săptămână trebuie să ai un subiect despre care să scrii” (din Wikipedia, în engleză – că doar americanii pot vorbi despre autorii noștri români – citire!). Mie, sincer, mi-a făcut plăcere să o citesc. Ca deobicei, se evidențiază stilul lui Cărtărescu, cu o încercare destul de mare de a nu da în perversiuni, dar totuși foarte ușor de citit. Totuși, am o mică problemă. Da, din nou sunt povestite întâmplările cu multele femei din viața naratorului, într-un mod foarte realist și plăcut, dar, mi s-a părut că pălește în fața celeilalte cărți, De ce iubim femeile.” -- http://cafeasiciocolata.wordpress.com/2013/02/10/frumoasele-straine-mircea-cartarescu/

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Limba: Română
BRAND: Humanitas
Apariția: 2011
ISBN: 978-973-50-3128-2
Compatibil cu: iPhone, iPad, Android

Pareri