Fondul Moldova – podul de investiții peste Prut

Fondul Moldova – podul de investiții peste Prut
60,00 MDL (15,00 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Cel mai important dosar de politică externă al României rămâne Republica Moldova. Concomitent, este și cel mai semnificativ test de politică externă. În perspectiva anului 2018, anul în care România își va sărbători 100 de ani de existență modernă și întreagă, Bucureștiul va deține și președenția în exercițiu a Uniunii Europene. Această funcție, dincolo de statutul onorant pe care îl conferă, obligă. Bucureștiul va trebui să pună pe masa colegilor europeni proiecte și viziuni concrete pentru a face din președenție un succes notabil.

Republica Moldova trebuie să fie cu certitudine unul dintre aceste proiecte, iar construcția lui trebuie începută de acum.
 

Go for Moldova trebuie să devină un imperativ național și european al României euroatlantice.

 

Despre Autor


 

Dan Dungaciu (născut  la  3  octombrie  1968)  este  Directorul  Institutului  de  Știinţe  Politice  și  Relaţii  Internaţionale  „Ion  I.  C.  Brătianu” (ISPRI) al Academiei Române și profesor universitar la Facultatea de Sociologie și Asistenţă Socială a Universităţii din București, unde coordonează Masterul de Studii de Securitate și Analiza Informațiilor.

A fost subsecretar de stat în Ministerul Afacerilor Exerne al României și consilier pentru probleme de integrare europeană a Președintelui Republicii Moldova. Este Președintele Fundației Universitare a Mării Negre af lată sub egida Academiei  Române.  Este  coordonatorul Enciclopediei  de  Relații  Internaționale (Editura ISPRI, 2015) și al secțiunii „România în era globalizării – spațiu de tradiție și întâlnire a civilizațiilor” din Strategia de dezvoltare a României în următorii 20 de ani (2015), girată de Academia Română și coordonată de Acad. Ionel-Valentin Vlad, Președintele Academiei Române.

Petrișor Peiu este  doctor  (1996)  al  Universității  Politehnica  din București, unde este cadru didactic din anul 1993. A fost consilier al Prim Miniștrilor Radu Vasile (1998-1999) și Adrian Năstase (2001-2002), subse-cretar de stat la Departamentul de Politici Economice al Guvernului României (2002-2003) și vicepreședinte al Agenției pentru Investiții Străine (2003-2004). A fost membru al administrației mai multor companii mari din România, precum Sidex Galați (unde a fost și președinte al companiei în anul 1999), Romtelecom, Omniasig și administrator special la Electro-putere Craiova.

În  prezent  Petrișor  Peiu  este  Senior  Consultant  într-o  companie  de consultanță  din  România.  Este  autor  de  cursuri  și  manuale  universitare.

Din  anul  2014  coordonează  activitatea  Departamentului  de  analize  economice al Fundației Universitare a Mării Negre.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 100
Editura: Cartier
Apariția: Ianuarie 2016
ISBN: 978-9975-86-068-0
Dimensiuni: 13 x 19,5 cm
Greutatea: 0.2000

Pareri