Focus. Motivația Ascunsă a Performanței

Focus. Motivația Ascunsă a Performanței
220,00 MDL (51,50 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Autorul cărții Inteligența emoțională (bestseller internațional) revine în atenția publicului cu o perspectivă originală asupra uneia dintre resursele impropriu exploatate în ziua de azi: atenția, ca ingredient secret al performanței. De peste 20 de ani, psihologul Daniel Goleman studiază cele mai noi descoperiri din științele socio-umane (și nu numai).

În cartea de față, el înfățișează argumente captivante în favoarea dezvoltării atenției — această calitate mentală rareori analizată și din păcate subestimată, dar de o importanță covârșitoare pentru felul în care navigăm prin viață. Atenția funcționează ca un mușchi: dacă nu e antrenată, se atrofiază; în schimb, folosită cum trebuie, se dezvoltă și crește. Într-o epocă în care elementele ce te pot distrage pândesc la tot pasul și sunt imposibil de înlăturat, Daniel Goleman demonstrează că, mai mult ca oricând, avem nevoie de o atenție tot mai ascuțită pentru a înfrunta adversitățile și a prospera.

Daniel Goleman distinge trei tipuri de atenție: cea orientată asupra propriei persoane, cea care se abate asupra altora și cea îndreptată către mediul înconjurător. Viața nu-și poate atinge potențialul maxim, fără a le acorda importanța cuvenită tuturor acestor tipuri de atenție. Autorul arată în ce fel au nevoie oamenii de toate cele trei tipuri de atenție, prezentând în carte numeroase studii de caz, din domenii de activitate extrem de diferite — de la sport și educație, până la arte și afaceri.

Focus face lumină în acest subiect și arată limpede ce îi desparte pe amatori de profesioniști și ce anume face diferența între un om obișnuit și unul de succes. 

 
„Goleman ne oferă o argumentație extrem de convingătoare — motiv să renunțăm din când în când la smartphone.“-- Financial Times
 
 
„Am învățat ceva nou de pe fiecare pagină din Focus. E un ghid indispensabil, dacă vrem să ținem sub control atenția; ca rezultat, ne vom ține sub control ­întreaga viață.“ -- Tony Schwartz - CEO la The Energy Project
 
 
„Daniel Goleman a prescris rețeta perfectă pentru a combate deficitul de atenție din afaceri și din viața personală… Trebuie citită!“ -- Chip Conley - fondator al lanțului hotelier Joie de Vivre Hospitality


 

Despre Autor


 

Daniel Jay Goleman s-a nascut in 1945 in Stockton, California. Este scriitor, psiholog si jurnalist de stiinta. 

El a studiat in India scriindu-si totodata prima lui carte bazandu-se pe calatoria si experientele din India si Sri Lanka, iar apoi a revenit ca lector invitat la Harvard, unde in 1970 temele propuse de el, despre psihologie si constiinta, au fost foarte populare. McClelland l-a recomandat pentru un loc de munca la Psychology Today de unde a fost recrutat de catre The New York Times in 1984, specializarea lui fiind psihologia si neurostiinta. 

Este autorul a peste 10 carti despre psihologie, educatie, stiinta, crize ecologice si leadership. A fost nominalizat de doua ori la Premiul Pulitzer.

In prezent acesta face parte din conducerea consortiului pentru Cercetarea Inteligentei Emotionale de la Universitatea Rutgers. Este de asemenea conducatorul institutului Mind & Life.

Detaliile Produsului

Titlu Original: Focus: The Hidden Driver of Excellence
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 320
Editura: Curtea Veche
Apariția: Mai 2014
ISBN: 978-606-588-710-7
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri