Fluturele Alb

Fluturele Alb
45,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Carte disponibilă în:

Adresa Telefon Stoc
Vezi pe hartă Librăria Bestseller din Chișinău (Centru) str. Pușkin 35 068-799-933 Stoc limitat
Vezi pe hartă Bestseller din Chișinău (Telecentru) str. Drumul Viilor 36/1 022-993-992 Stoc limitat

Descriere

De la filozofie la credință, de la acțiune la dramă, acest roman impresionează atât prin subiect, cât și prin expresie. Autorul  a reușit să îmbine momentele de extremă suferință și de fericire, elementele tragice cu cele comice, zâmbetul cu plânsul, înțelepciunea cu ignoranța etc.

Protagoniștii – Maxim și Mila –, două ființe cu caractere întru totul antagonice, care înțeleg frumusețea și fidelitatea în feluri diferite, ajung într-un timp foarte scurt după căsătorie să trăiască o dramă de nedescris. Maxim – killer plătit, Mila – pasionată de fluturi (activități și preocupări întru totul distincte, caractere incompatibile care, în loc să apropie, îndepărtează, în loc să unească, dezbină).

Maxim, rus get-beget, a cărui mamă murise când el era abia un copil, iar taică-su era frate cu paharul, a crescut într-o sărăcie lucie, hrănindu-se adesea numai cu pomușoarele taigalei din preajma Munților Ural. De mic visase să devină bogat, ceea ce s-a și întâmplat. Cunoscuse opulența ucigând oameni, dar, ucigând pe alții, se ucidea întâi de toate pe sine. Bătălia dintre conștient și inconștient, dintre morală și bestia interioară îl poartă pe protagonist, întru arătarea adevărului, pe cele mai prăpăstioase înălțimi.

Capitolul Căderea, prin caracterul său oniric, halucinant, dar mai cu seamă prin prisma multiplelor metamorfoze sufletești trăite de erou; prin faptele sale trecute adesea de linia bunei cuviințe, pune cititorul într-o situație delicată. El, cititorul, ajunge să se regăsească pe sine însuși în postura de greșitor ordinar.
Personajele secundare, printre care Ivan și Aliona Tarasova, Artiom Ostrovskii, Filip, prin aparițiile lor episodice, reușesc să dea contur și să amplifice stările dramatice ale lui Maxim și ale Milei.

Fluturele Alb este un melanj de ficțiune și realitate, este un roman în care instinctul și spiritul omului se află într-o perpetuă confruntare.

Psihologie și morală, acțiune și animalitate – grație acestui conglomerat de elemente, de altfel fundamentale, în care se regăsește substanța, logica, suspansul, cititorul va avea parte de o lectură antrenantă, plăcută, memorabilă…

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 136
Apariția: 2013
ISBN: 978-9975-4373-8-7
Dimensiuni: 13,5 x 20,1
Greutatea: 0.1360

Pareri