Flora şi Ulise. Aventurile iluminate

Flora şi Ulise. Aventurile iluminate
204,00 MDL (41,00 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Traducere de Lavinia Branişte.

Flora e o cinică. Sau, cel puţin, aşa susține. Citeşte zilnic suplimentul de benzi desenate Ţi se pot întâmpla chestii groaznice! cu sfaturi pentru tot felul de situaţii şi e pregătită pentru orice. De pildă, „ce faci dacă eşti îmbrăcat cu o bluză în dungi şi tocmai a aterizat un roi de lăcuste? Ia-o la fugă: lăcustele mănâncă dungi.“ 

Întâlnirea cu Ulise, puiul de veveriţă care scrie poezii şi poate zbura, îi sporeşte încrederea în şansele de salvare a lumii şi îi mai arată ceva ce Flora încă nu aflase: prietenia are sens. 

 

Despre Autor


 

Kate DiCamillo s­-a născut la 25 martie 1964, în Philadelphia, Pennsylvania. A copilărit în Florida, iar acum locuieşte în Minneapolis, Minnesota. De când era încă foarte tânără şi­-a dorit să devină scriitoare. A început prin a observa cu atenţie lumea din jurul ei, apoi a încercat s-­o pună în cuvinte. A devenit una dintre cele mai apreciate şi mai iubite scriitoare de cărţi pentru copii.

Printre cele mai cunoscute cărţi ale ei se numără Povestea lui Despereaux (distinsă cu Medalia Newbery), Because of Winn­Dixie (Newbery Honor), The Tiger Rising (care a ajuns în finala pentru National Book Award) şi poveştile din seria Mercy Watson. 

Despre felul în care i­-a încolţit în minte ideea cărţii Miraculoasa călătorie a lui Edward Tulane, Kate scrie: „Într-­un an, de Crăciun, am primit în dar un iepure de jucărie frumos îmbrăcat. Câteva zile mai târziu am visat că iepurele zăcea cu faţa în jos pe fundul oceanului, pierdut, dorindu­-şi să fie găsit. Pe când spuneam această poveste, am fost şi eu pierdută multă vreme. Şi apoi, în sfârşit, ca Edward, am fost găsită.“

Detaliile Produsului

Grupa de Vârstă: 9-12 ani
Limba: Română
Coperta: Copertă tare
Pagini: 232
Editura: Arthur
Apariția: Martie 2015
ISBN: 978-606-8620-26-8
Dimensiuni: 14,5 x 21 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri