First Ladies. De la Eleanor Roosvelt la Hillary Clinton

First Ladies. De la Eleanor Roosvelt la Hillary Clinton
168,00 MDL (37,67 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

First Ladies carte aparuta in 2006, prezinta figurile a unsprezece Prime Doamne din istoria secolului 20 american. First lady nu are un statut legal definit de Constitutie, ea nu dispune de un buget de stat, ea reprezinta latura personala a presedintiei. Rolul ei comporta obligatii sociale, ea este gazdacea mai prestigioasa din lume.

De la Eleanor Roosevelt la Hillary Clinton, unsprezece sotii de presedinti vin, fiecare cu stilul ei la Casa Alba. Eleanor cea intreprinzatoare declanseaza adevarate incendii politice, coboara in minele de carbuni, imparte bancnote de cinci dolari somerilor. Bess Truman corecteaza discursurile sotului ei, Mamie Eisenhower impune culoarea roz in America de dupa razboi, Jacqueline Kennedy restaureaza Casa Alba, Lynda Bird Johnson planteaza flori pe marginea autostrazilor, Pat Nixon citeste Carticica Rosie inainte de a se duce in vizita la chinezi, Betty Ford protejeaza artele pentru a invinge prejudecatile rasiale. Rosalynn Carter participa la Sedintele de guvern, Nancy Reagan ii elimina unul cate unul pe colaboratorii lui Ronald, Barbara Bush se angajeaza intr-un program de alfabetizare.

Hillary Rodham Clinton da rolului sau o dimensiune politica. Pentru intaia oara, First Lady ocupa o incapere vecina cu Biroul Oval, in aripa de vest a Casei Albe. Dupa opt ani de misiuni neplatite, competentele sale politice i-au adus recunostinta nationala. Este prima sotie de presedinte desemnata prin vot in Senat, prima femeie aleasa in statul New York, realeasa cu 67% din voturi, in 7 noiembrie 2006.

First Ladies sunt modele si inspiratoare pentru mai recentele Prime Doamne din Europa de Est, inca nedeprinse cu sarcinile rolului, intr-un regim democratic.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 336
Editura: Curtea Veche
Apariția: 2012
ISBN: 978-606-588-144-0
Greutatea: 0.4000

Pareri