Filosofia lui Habermas

Mai multe poze

Filosofia lui Habermas
216,00 MDL (54,00 RON)

Disponibilitate: În Stoc

Doar 1 exemplar disponibil

Descriere

Cititorul este introdus in opera lui Habermas pe calea directa si elocventa a prezentarii intuitiilor majore, a tezelor si a conceptelor specifice, apelind la citatele hotaritoare.

Filosofia lui Habermas recurge la biografia ginditorului atit cit este nevoie pentru a putea situa, in vederea intelegerii, filosofia sa. Amplorii neobisnuite a filosofiei lui Habermas i se face fata lamurind, cit mai devreme posibil, orizontul nou deschis de ginditor si identificind dezlegarile originale de probleme din diferitele domenii abordate.

Cuprins: Recuperarea politicii • Teoria societatii actuale • Teoria stiintei • Etica discursiva • Filosofia istoriei • Teoria modernitatii • Unificarea europeana • Filosofia dreptului • Filosofia educatiei • Filosofia in era postmetafizica • Filosofia politica

Recenzii

”Cu aceasta carte, Andrei Marga da cea mai buna monografie filosofica dedicata unui autor care s-a scris la noi dupa al doilea razboi mondial. Trebuie sa recunoastem ca genul acesta al cercetarii de tip monografic a fost destul de putin frecventat in scrisul filosofic romanesc mai recent, si pentru ca imprejurarile unei cercetari libere, pe care le reclama scrierea unei monografii, nu erau asigurate.

Filosofia lui Habermas se inscrie ca o piesa de valoare in fondul profesional si solid al literaturii filosofice de la noi. Cartea este clara si foarte riguros organizata logic, demonstrind respectul autorului ei pentru cititorii sai. Cauza claritatii gindirii si scrisului profesorului Marga vine dintr-o stapinire suverana a temei Jurgen Habermas, pe care o controleaza pina in amanuntele sale ultime.” - Vasile Musca, aprilie 2006, Apostrof

Filosofia lui Habermas ofera cadrul teoretic pentru intelegerea realitatilor pe care le traim noi astazi – la nivel politic, social, religios sau stiintific. Acest volum s-a nascut din preocuparea constanta a autorului pentru spatiul public, pentru agora. Am convingerea ca Filosofia lui Habermas isi va gasi locul binemeritat si aplicarea practica in chiar acest spatiu.” - Ana Pantea, septembrie 2006, Cuvantul

Despre Autor

Andrei Marga este profesor de filosofie contemporana si teoria argumentarii la Universitatea „Babes-Bolyai”. S-a specializat in filosofie contemporana in Germania Federala (1975-1976) si Statele Unite ale Americii (1991 si 1996).

Este autorul volumelor: Herbert Marcuse. Studiu critic (1980); Rationalitate, comunicare, argumentare (1991); Explorari in actualitate (1995); Universitatea in tranzitie (1996); Educatia in tranzitie (1999); Relativismul si consecintele sale (1999); Anii reformei. 1997-2000 (2001); Introducere in filosofia contemporana (2002); Filosofia unificarii europene (2003); Religia in era globalizarii (2003); Dupa unsprezece ani. Eleven years after (2004); Die kulturelle Wende. Cotitura culturala (2004); Filosofie si teologie astazi. Philosophy and theology today (2005); University Reform Today (2005); La sorti du relativisme (2006).

A publicat volume de traduceri din filosofia germana (Jurgen Habermas; Manfred Riedel) si a initiat editarea de antologii de filosofie americana clasica si de scrieri de teologie germana (Joseph Ratzinger, Hans Kung). A activat ca profesor la Universitatea „Ludwig Maximillians” din Munchen, la Universitatea din Viena si la Universitatea „Paul Valery” din Montpellier.

La Editura Polirom, au aparut volumele: Reconstructia pragmatica a filosofiei (1998), Introducere in filosofia contemporana (2002) si Filosofia lui Habermas (2006).

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 520
Editura: Polirom
Apariția: 2006
ISBN: 973-46-0216-0
Dimensiuni: 16 x 23,5 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri